Дата проведення міжнародного "Губернського ралі "Дружба" на серійних автомобілях перенесена з 2-3 липня на 30-31 липня у зв'язку з погодними умовами. Про це "SQ" повідомив прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов. За його словами, через сильні дощі велика частина траси, де повинні були пройти гонки, розмита (в Нововодолазькому, Красноградському, Харківському та Зміївському районах), тому ралі переноситься на кінець липня.

Як розповідав Є.Пушкарьов раніше, ралі "Дружба" пройде в Харкові водинадцяте, і тепер крім осінньої серії перегони будуть проводитися і влітку. "Цього разу до фірмової назви перегонів додалося слово "губернське", - зазначив Є.Пушкарьов. За його словами, за більшістю показників "Губернське ралі "Дружба" буде перевершувати попередні змагання. "Так, загальна дистанція за два дні перевищить 300 км, при цьому передбачено відразу 13 спецділянок - це рекордні показники за останні роки для цих перегонів, організованих автоклубом "Харків", ралійною командою "ХАДО Моторспорт" за підтримки концерну "АВЕК" та Спілки автоклубів", - підкреслив Є.Пушкарьов.

За попередніми оцінками директора команди "ХАДО Моторспорт" і головного організатора "Губернського ралі "Дружба" Олексія Бесєдіна, на старт перегонів планує вийти не менше 60 російських і українських екіпажів. Усі вони будуть розділені на три класи: з об'ємом двигуна до 1,6 л, до 2 л та понад 2 л. У кожному класі буде вестися свій окремий залік, також буде й абсолютний залік серед усіх гонщиків.

Довідка "SQ". Ралі "Дружба" - змагання, які проходять під егідою Федерації автомобільного спорту України. Ралі проходить з 1980 р., коли до Харкова з'їжджалися екіпажі майже з усього Радянського Союзу.