Харківський шпажист Дмитро Карюченко став переможцем етапу Кубка світу з фехтування на шпагах у м.Буенос-Айрес (Аргентина). Про це "SQ" повідомили у прес-службі Національної федерації фехтування України.

На шляху до першого місця харків'янин вибив з турніру американця Коді Маттерна з рахунком 15:11, росіянина Олексія Тихомирова - 15:10, поляка Томаша Мотика - 13:12. У півфінальному поєдинку Д. Карюченко зустрівся з іншим харків'янином Максимом Хворостом, у якого виграв з рахунком 15:12. У фіналі Д. Карюченко переміг нідерландця Бас Вервільена з рахунком 6:5, і, таким чином, завоював "золоту" медаль змагань.

Для 30-річного харків'янина це перша перемога міжнародного масштабу після повернення до збірної України. Нагадаємо, через проблеми зі здоров'ям спортсмен змушений був на якийсь час відкласти зброю в бік.

Харків'янин М. Хворост, що поступився в півфіналі Д. Карюченку, став "бронзовим" призером етапу. На шляху до півфіналу харківський шпажист здолав канадця Тиграна Байгорича - 15:11, українця Богдана Нікішина - 15:13, венесуельця Рубена Лімардо - 15:3. М. Хворост розділив третє місце з українцем Анатолієм Гереєм, якому в поєдинку з Б. Вервільеном до перемоги не вистачило всього одного уколу - 14:15.

Українців виступи інших на етапі Кубка світу були наступними: Б. Нікішин зайняв 12-е місце, Ігор Рейзлін - 24-е, а Віталій Ошаров - 28-е.