В школьном чемпионате Харькова по гольфу сыграли 17 командВідкритий чемпіонат з гольфу серед загальноосвітніх шкіл Харкова 30 травня пройшов у Харкові. У чемпіонаті взяли участь 17 команд.

Володарем першого місця турніру стала спеціалізована економіко-правова школа з поглибленим вивченням іноземної мови Народної української академії (НУА). Друге місце посів Харківський ліцей № 107, а третє місце дісталося загальноосвітній школі-інтернату № 14.

Як зазначив голова правління Харківської федерації розвитку гольфу Андрій Юрко, сьогодні школярі показали на майданчику чотири основних види удару: паттінг, чипінг, пітчинг і лаунджінг. "Усі нерівно грали, оскільки було хвилювання, азарт. Але видно було результати щотижневих занять у школах. Здивували хлопці з 14-го інтернату, там дійсно складні діти. Але в гольф вони грають з не меншим азартом, ніж діти з тієї ж НУА" , - підкреслив А.Юрко.

За його словами, гра в гольф сподобалася всім учасникам. "Те завдання, яке ставилося засновниками харківського гольфу Юрієм Сапроновим і Михайлом Добкіним, виконане. За підсумками цих змагань ми змогли приблизно окреслити коло дітей, які будуть займатися гольфом у "Superior golf club" безкоштовно. Вже 1 вересня ми зберемо дітей у гольф-клубі і відберемо з них тих, хто зможе їздити до нас і продовжувати займатися гольфом", - підкреслив А.Юрко.

"Ми можемо пишатися тим, що турнір з гольфу серед загальноосвітніх шкіл проводиться лише в Харківській області. Гольф - один з найдорожчих і найбільш високооплачуваних видів спорту. Найголовніше, що він включений в найближчі Олімпійські ігри. Я хочу, щоб у вас з'явився інтерес до гольфу, щоб ви захотіли займатися ним професійно", - зазначив заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Геннадій Хохлов.

В школьном чемпионате Харькова по гольфу сыграли 17 команд В школьном чемпионате Харькова по гольфу сыграли 17 команд
В школьном чемпионате Харькова по гольфу сыграли 17 команд В школьном чемпионате Харькова по гольфу сыграли 17 команд

 

Довідка "SQ". У 18-ти загальноосвітніх школах Харкова, обраних міським управлінням освіти для експерименту, в 2010-2011 навчальному році почали проводити заняття з гольфу. На кошти "Superior Golf Club" для шкіл було закуплено спеціальне гольф-спорядження, що дозволяє проводити тренування не тільки на відкритому повітрі, але і в шкільних спортзалах. Це обладнання розроблено в США для шкіл, дошкільних навчальних закладів, таборів і дозволяє отримати основні навички гри в приміщеннях, які не потребують переобладнання, а також у природних умовах шкільних подвір'їв, галявин, пляжів.

У вересні 2009 р. у Харкові відкрилася дитяча академія гольфу. Вона працює на базі харківського гольф-клубу "Superior Golf Club". В академію були набрані групи дітей віком 8-12 років, які відвідують заняття три рази на тиждень.

"Superior Golf Club" - харківський гольф-клуб, має поле загальною площею 27 га. Поле "Superior Golf Club" включає 53 бункери з довгим оперізувальним бункером, 9 лунок, вейст-бункери, штучні озера.