Харківський "Металіст" 27 листопада в матчі 19-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги вдома виграв у донецького "Металурга" з рахунком 3:1. Голи у харків'ян забили Тайсон (31-а хв.), Денис Олійник (57-а), Сергій Пшеничних (88-а). У донеччан відзначився Соарес (36-а).

Після матчу головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич зазначив: "Уже стало традицією в Харкові, що всі команди, які приїжджають до нас, видають свої найкращі ігри. "Металург" зіграв дуже грамотно і професійно. Навіть програючи 1:2, вони намагалися грати на контратаках, і у нас виникали проблеми. Перевага, звичайно, була, але хотілося, щоб було без валідолу, адже будь-яка атака - і в нас позаду проблеми. Ми закономірно виграли, і я вдячний футболістам за те, що ми на мажорній ноті закінчили першу частину чемпіонату і включилися в боротьбу за Лігу чемпіонів".

Головний тренер "Металурга" Володимир П'ятенко підкреслив: "Я думаю, що гра вдалася в обох команд. Ми свідомо грали "другим номером", віддавши суперникові перевагу. На сьогодні не багато команд можуть дозволити собі грати з "Металістом" у відкритий футбол. Грали від оборони, але не відсиджувалися. налаштовували хлопців на важку гру, і сьогодні вони виконали все те, про що ми їх просили, і навіть більше".

Набравши в 19 матчах 38 очок, "Металіст" займає 3-е місце в турнірній таблиці.

Довідка "SQ". У складі "Металіста" грали: Старцев, Пшеничних, Папа Гуйє, Обрадович, Вільягра, Валяєв, Шелаєв (Олійник 46), Едмар, Хав'єр (Романчук 89), Тайсон, Девіч (Бордіян 66).

У складі "Металурга": Воробйов, Маріо Сержіо, Адель, Воловик, Шина, Прийма, Лазич, Морозюк (Іванко 83), Дашян (Димитров 76), Соарес, Танаса (Мгуні 56).

Попередження: Валяєв 45 2, Вільягра 52 - Маріо Сержіо 87, Шина 90 2.