Установча конференція Федерації біатлону Харківської області за участю президента Федерації біатлону України, першого заступника президента Національного олімпійського комітету України Володимира Бринзака відбулася в Харкові. Під час конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Євген Савін був обраний президентом федерації. Також була намічена програма розвитку біатлону в регіоні, що включає будівництво спортивного комплексу для заняття лижними видами спорту і відкриття відділень біатлону в дитячо-юнацьких спортивних школах. Про це повідомив офіційний сайт ХОДА.

Довідка "SQ". Серед зимових видів спорту біатлон є найбільш успішним для України за досягненнями на Олімпійських іграх (медалі в різний час завойовували Валентина Цербе, Олена Петрова, Лілія Вайгіна-Єфремова). На Олімпіаді-2010 у Ванкувері (Канада), на якій Україна не завоювала жодної медалі, кращий результат показав біатлоніст Андрій Дериземля (5-е місце у спринтерській гонці).

Біатлон в Україні в основному розвивається на трьох спортивних базах, оснащених біатлонними стрільбищами - у Сумах, Тернополі та Чернігові.