Термін реєстрації заявок на придбання квитків на Євро-2012 на офіційному порталі UEFA закінчується 28 лютого. Про це повідомило інформагентство "ІнтерМедіаКонсалтинг" з посиланням на інформаційний центр "Україна-2012".

Як повідомляє видання, всі охочі відвідати матчі футбольної першості мають останні години для створення власного облікового запису, який знадобиться для складання заявок та придбання перепусток на матчі чемпіонату. Вже 1 березня на урочистих церемоніях у Києві і Варшаві буде оголошений старт продажу квитків на матчі Євро-2012. До 31 березня організатори турніру будуть приймати замовлення на квитки, обробка яких триватиме два тижні. А в квітні 2011 р. відбудеться лотерея, за результатами якої визначаться володарі квитків. "Щасливчики" отримають відповідні ваучери, які згодом можна буде обміняти на квитки. Їх вартість буде коливатися від 300 до 6 тис. грн.

Як повідомляє видання, на 20 лютого кількість охочих придбати квитки перевищила 340 тис., 90% з яких - громадяни приймаючих країн.

Довідка "SQ". Як повідомлялося раніше, на сайті УЄФА 1 лютого почався прийом заявок на придбання квитків на матчі Євро-2012. Протягом цього місяця всі будуть мати рівні шанси на придбання квитків, незалежно від того, коли була подана заявка. На матчі, на які попит перевищує пропозицію, буде проведено розіграш лотереї (під час Євро-2008 попит перевищував наявну кількість квитків у десять разів).

Процедура продажу квитків на фінальну частину чемпіонату Євро-2012 уперше передбачає преференції для мешканців приймаючих міст. Для них виділено квоту - 2 тис. квитків на кожен матч, тобто 32 тис. - для українців і 30 тис. - для поляків, враховуючи кількість матчів на території країн-господарів. Усі інші мешканці приймаючих міст, хто зареєструвався, але не отримав квоти, візьмуть участь у спільній лотереї УЄФА.

Продаж квитків на Євро-2012 буде проходити виключно через веб-сайт UEFA.com з 1 до 31 березня 2011 р. У продаж на матчі Євро-2012 надійдуть квитки трьох категорій: індивідуальні квитки на конкретну гру; комплект квитків "Разом з командою" на груповий етап/увесь турнір; комплект квитків "Мій стадіон" на груповий етап/плей-офф дозволить уболівальникам відвідати всі матчі на конкретному стадіоні в ході групового етапу або стадії плей-офф. Уболівальники-інваліди зможуть купити квитки для себе і свого супроводжуючого.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно складеного УЄФА календаря, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.