Створення трьох фан-зон у Харкові передбачено Міською цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, яка була затверджена 23 червня на сесії Харківської міськради.

Зокрема, найбільша фан-зона буде розташована на пл.Свободи, яка зможе вмістити близько 100 тис. глядачів. У цій фан-зоні буде встановлено 9 мультимедійних екранів для перегляду матчів чемпіонату.

Ще дві фан-зони будуть розташовані біля Палацу спорту та міського дитячого Палацу культури (пр.Тракторобудівників, 55). У цих фан-зонах буде встановлено по два екрани та концертні сцени для проведення розважальних заходів. Три фан-зони працюватимуть у Харкові протягом усього чемпіонату, щоденно до 24.00.

Також розроблена і затверджена Концепція харківських фан-зон, яка направлена на угзодження до УЄФА.

Довідка "SQ". Як зазначив 11 січня директор Департаменту з питань підготовки та проведення Євро-2012 і спорту Віктор Христоєв, спочатку планувалося організувати четверту фан-зону біля кінотеатру "Парк", потім - у Центральному парку культури та відпочинку ім.Горького. "Однак територія парку не підходить для фан-зони. Центральна алея сильно розтягнута, на ній складно встановити монітори, на яких би відбувалася трансляція матчів. Також на території парку незручно розташувати торгові точки. Крім того, за правилами фан-зона повинна бути огороджена, а в парку ім.Горького огородження встановити дуже складно", - підкреслив В. Христоєв.