Згідно нового титулу реконструкції ОСК "Металіст" (Харків), чиста місткість стадіону під час проведення матчів Євро-2012 складе 35 тис. 577 осіб. Загальна місткість стадіону "Металіст" після остаточної реконструкції складе 38 тис. 685 осіб. Про це говориться в новій Міській цільової програмі підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, яка була затверджена 23 червня на сесії Харківської міськради.

У тексті нової цільової програми йдеться, що "новим проектом реконструкції враховуються всі зауваження експертів УЄФА щодо використання мінімальних стандартів з безпеки на стадіоні "Металіст". При цьому буде змінено кількість місць на стадіоні. Крім кількості глядацьких місць, на стадіоні зміниться кількість коментаторських місць, їх стане більше на 160 (з 80 до 240).

Довідка "SQ". До 1 жовтня на стадіоні "Металіст" планують обладнати 5 додаткових евакуаційних виходів, закінчити роботи в підтрибунних приміщеннях, закінчити роботи з енергозабезпечення, з IТ-систем, вирівняти сходинки по всьому периметру стадіону, а також замінити газон і дренажну систему.

Згідно попереднього плану реконструкції, чиста місткість стадіону "Металіст" складала 40 тис. 126 осіб (загальна - 41 тис. 307 глядацьких місць ).

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.