Навчально-тренувальні бази футбольних клубів "Харків", "Полтава" і "Ворскла" виключені з Міської цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, яка була затверджена 23 червня на сесії Харківської міськради.

Бази цих клубів виключені з програми підготовки до Євро-2012 у зв'язку з тим, що керівництво цих клубів не гарантує підготовку баз згідно з усіма вимогами УЄФА як навчально-тренувальних центрів для національних збірних.

Замість цих баз до цільової програму підготовки до Євро-2012 включили полтавський стадіон "Ворскла ім. Бутовського" і базу "Сонячний" Південної залізниці (розташована в районі П'ятихаток під Харковом). Також було наказано привести у відповідність до вимог УЄФА інфраструктуру навчально-тренувальної бази "Металіст" у сел.Високому (Харківський р-н).

У зв'язку з внесеними змінами загальна сума фінансування підготовки тренувальних баз Харкова та Полтави до Євро-2012 скоротилася з 205,81 млн. грн. до 157, 21 млн. грн.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.