Харківська тенісистка Олена Бондаренко вийшла до другого раунду турніру Уїмблдону. Про це повідомив офіційний сайт турніру.

У першому раунді О. Бондаренко переграла Кеті О `Брайен з Великобританії з рахунком 2:1 (6-3 6-7 6-4). У другому раунді турніру вона зіграє з американською тенісисткою Варварою Лепченко.

Дві інші харківські спортсменки у першому раунді вибули: сестра Олени Катерина Бондаренко поступилася Греті Арн з Угорщини з рахунком 1:2 (6-7, 6-3, 3-6), а Марія Коритцева - Крістіні Барроіс з Німеччини з рахунком 0:2 (3-6, 4-6).

Довідка "SQ". Переможець Вімблдону в одиночному турнірі цього року отримає 1 млн. фунтів стерлінгів, фіналіст - 500 тис. Загальна сума призових на турнірі складе 13 млн. 725 тис. фунтів стерлінгів, а це на 1 млн. 175 тис. більше, ніж у 2009 р . Турнір проводиться з 21 червня до 4 липня. Вімблдонський турнір (Wimbledon Championships) - найстаріший тенісний турнір, один з чотирьох турнірів Великого шолома. Проводиться щорічно в червні-липні, в містечку Вімблдон (розташований в південно-західній частині Великого Лондона). Тривалість турніру - два тижні. Єдиний з чотирьох турнірів Великого шолома, який проводиться на трав'яних кортах. У рамках турніру проводяться окремі першості: одиночні чоловічі, жіночі одиночні, парні чоловічі, жіночі парні і парні змішані.

Турніри Великого шолома - чотири найбільших щорічних турніри: Відкритий чемпіонат Австралії (Australian Open), Відкритий чемпіонат Франції (Les Internationaux de France de Roland Garros), Вімблдонський турнір і Відкритий чемпіонат США (US Open).