Кубок губернатора Харківської області Михайла Добкіна з ралі "Золота осінь-2011", присвячений закриттю сезону, пройшов 19-20 листопада на території Харківської області.

На старт перегонів, які відбулися на пл.Свободи, вийшло близько 40 екіпажів з Дніпропетровська, Донецька, Києва, Харкова, а також Бєлгорода, Воронежа та Ростова-на-Дону (Росія), серед яких було два повністю жіночих екіпажі. Використовувані машини - від вітчизняних "Жигулів" і "Lanos" до спортивних "Honda" і позашляховиків "Subaru".

Протягом двох днів учасники мали подолати понад 250 км дистанції, яка включає 13 спецділянок. Останні були розкидані по всьому місту: на майданчику спортивного комплексу "Автоград", на паркінгах біля ринку "Барабашово" і торговельного центру "SunCity", а також на проспекті Гагаріна та пл.Свободи. 19 листопада центральна площа міста була центром усіх подій - гонщикам належало протягом дня кілька разів повертатися сюди для виконання різних завдань (наприклад, фігурного слалому між конусами).

Як повідомив "SQ" прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов, Кубок губернатора з ралі "Золота осінь-2011" зумів поставити рекорд: уперше за всі 10 років проведення цих перегонів на серійних автомобілях не зафіксовано жодної аварії і лише одне сходження з перегонів через поломку.

Перемогу в абсолютному заліку, а також у класі N11 (автомобілі з об'ємом двигуна до 2 л) відсвяткували харківські спортсмени Василь Єкімов і Василь Попов, виступаючи на "Ford Fiesta ST". До трійки кращих також потрапили екіпажі харків'ян Євгенія Маренича - Віталія Ізвольського на ВАЗ-21043 (перемога в класі N10, машини з мотором до 1,6 л) і бєлгородців Павла Носкова - Сергія Яхова на "Kia Picanto", які виявилися кращими в класі N12 (машини без обмежень у доопрацюванні технічної частини).

Організатори цих змагань - команди "ХАДО Моторспорт" і "АВЕК Моторспорт" за підтримки Спілки автоклубів, автомобільного клубу "Харків" і компанії "Zavoli".