Чемпіонат України з гребного слалому серед юнаків та дівчат відбувся 19-21 липня в Богуславі (Київська обл.) на річці Рось. Про це "SQ" повідомила головний секретар змагань Любов Редькіна. У чемпіонаті брали участь спортсмени двох вікових категорій - 1996-1997 р.н. (старші юнаки і дівчата) та 1998-1999 р.н. (молодші юнаки і дівчата). 20 липня турнір продовжився змаганнями у дисципліні "Слалом-2". У байдарочників чемпіоном серед юнаків молодшого віку став харків'янин Руслан Пестов. Його земляки Ігор Гніденко та Олександр Бондар стали, відповідно, срібним та бронзовим призерами серед старших юнаків. Харків'янка Данііла Мельник (тренер Олександр Куліш) завоювала п'яте і шосте "золото" чемпіонату, ставши переможницею в цій дисципліні і на байдарці, і в каное серед старших дівчат. Представник Харкова Станіслав Бурба піднявся на вищу сходинку п'єдесталу серед каноїстів-одиночників молодшого віку. Призерами чемпіонату в "слаломі-2" стали також харків'яни Євген Петрухін і Альберт Ішханьянц (2-е місце в класі каное-двійка, юнаки ст.возраста) і Анастасія Юнашева (третє, ст. дівчата, байдарка).

У вечірній програмі 20 липня змагання турніру завершувалися дисципліною "Спринт". Серед байдарочників чемпіоном серед юнаків молодшого віку знову став Р. Пестов (вихованець тренера О. Куліша завоював чотири "золота" чемпіонату - в кожній з чотирьох дисциплін). У цій же віковій категорії С. Бурба мав першість в каное. Д. Мельник стала срібним призером в каное, А. Юнашева - на байдарці, а Є. Петрухін та А. Ішханьянц - в каное-двійці; О. Бондар був третім серед байдарочників.

Довідка "SQ". Гребний слалом - дисципліна веслування на байдарках і каное, подолання на швидкість розміченою воротами дистанції: ділянки порожистої річки або штучної траси (швидкість потоку води повинна бути не менше 2 м/с). Залежно від довжини дистанції, кількості воріт, швидкості течії і т. п. траси діляться на 5 категорій труднощі. Змагання проводяться на трасах довжиною 250-400 м з 18-25 воротами. Ворота складаються з двох звисаючих з горизонтально натягнутого тросу віх, пофарбованих у біло-зелений ("прямі ворота" - ворота прямого ходу, повинні проходитися за течією) або біло-червоний ("зворотні ворота" - ворота зворотного ходу, повинні проходитися проти течії) кольору. Ворота нумеруються в порядку їх проходження (номери вказані на спеціальних табличках над воротами). За проходження воріт з помилками до підсумкового часу додається штраф: 2 сек. - за неправильне проходження з киснем вешек човном, веслом або будь-якою частиною тіла; 50 сек. - За пропуск воріт, проходження воріт у неправильному напрямку або у перевернутому положенні.

На чемпіонаті України серед юнаків та дівчат у Богуславі дистанція в дисципліні "Слалом-2" - 250 м з 18-ма воротами, 7 з яких - ворота зворотного ходу, в дисципліні "Спринт" - 250 м з 11-ма воротами прямого ходу.