Команда из Луганска стала обладателем Кубка президента харьковского "Superior Golf Club"

Дводенний турнір з гольфу на Кубок президента гольф-клубу відбувся 19-20 червня в харківському "Superior Golf Club". У турнірі взяли участь гольфісти з Австралії, Росії, України, Чехії.

У перший день турніру гравці виступали в індивідуальному заліку у форматі "Stableford", що передбачає рахунок очок з урахуванням гандикапу, і у форматі "Strokeplay" - без урахування гандикапу, де гравцям нараховуються очки на підставі кількості ударів на кожній лунці. У другий день турніру відбулися командні змагання в форматі "Scramble" з урахуванням гандикапу.

Кращі результати у форматі "Stableford" з урахуванням гандикапу показали дівчата. Це харків'янка Валерія Сапронова (41), киянки Юлія Малімон (38) та Вероніка Бойко (37).

У форматі "Strokeplay" переміг москвич Денис Кур'ян (74), Олександр Степанов був другим (78), третій результат показав киянин Руслан Гаркавенко (81).

Найдальший удар зробила киянка Вероніка Бойко. Найбільш ближній удар до лунки числиться за Карлом Лоором зі Старого Оскола (Росія).

Після завершення змагань відбулася церемонія нагородження. Кубки переможцям в особистих заліках і переходить командний "кубок президента" вручив учасникам президент "Superior Golf Club" Юрій Сапронов.

 

Довідка "SQ". "Superior Golf Club" - харківський гольф-клуб, має поле загальною площею 29 га. Поле "Superior Golf Club" включає в себе 53 бункера, 9 лунок, вейст-бункери, штучні озера. Ігрове гольф-поле планується збільшити на 27 га - до 18 лунок. Головний інвестор і президент "Superior Golf Club" - Ю. Сапронов.

14 серпня 2009 р. Міжнародний олімпійський комітет включив гольф до списку олімпійських видів спорту.