Харків'янин Сергій "Професор" Федченко 19 листопада буде захищати свій пояс чемпіона Європи за версією WBO в першій напівсередній вазі проти французького боксера Віллі Блейна. Бій пройде в харківському Палаці спорту. Про це "SQ" повідомили організатори вечора "Світового боксу" - промоутерська компанія братів Кличків "K2 Promotions".

Наразі С.Федченко знаходиться на 5-му рядку світового рейтингу WBO, а В.Блейн у цьому ж рейтингу займає 14-у позицію. Як повідомили "SQ" у Федерації боксу України, очікується, що переможець цього поєдинку оскаржить звання обов'язкового претендента на титул чемпіона світу за версією WBO в першій напівсередній вазі, що належить зараз американському боксеру Тімоті Бредлі.

Як зазначив С.Федченко під час прес-конференції, суперника в боях він бачив. "Знаю, що в нього дуже хороша любительська школа. Також і результати добрі в любительському спорті. Швидкий, технічний. Хороший хлопець", - зазначив харківський боксер.

Також С.Федченко додав, що під час підготовки до бою з В.Блейном, який лівша, всі його спаринг-партнери працювали в стійці лівші. "Копію Віллі, можливо, важко було зробити, але хлопці старалися як могли. Той же Дмитро Семернін, який виступатиме в андеркарті нашого поєдинку, був моїм основним спаринг-партнером. Він, до речі, лівша", - підкреслив С.Федченко.

В.Блейн на прес-конференції зазначив: "Я готувався до бою із С.Федченком як і до всіх інших своїх боїв. Я не казав собі, що це титул і потрібно себе перевантажувати і робити більше. Я робив свою стандартну підготовку. Я готовий до цього двобою, і до всіх інших боїв".

У цей вечір у андеркарті виступлять такі українські боксери, як обов'язковий претендент на титул чемпіона Європи (EBU) в напівважкій вазі вінничанин В'ячеслав Узелков (24-1, 15 КО), екс-чемпіон Європи за версією EBA в напівсередній вазі львів'янин Віктор Плотніков (25 -1, 12 КО), напівсередньоваговик з Кременчука Валерій Бражник (26-0-1, 16 КО), чеченський суперсредневес Алік Муртазалієв (13-3-1, 9 КО), а також два бійці з Харкова, які як спаринг-партнери допомагали С.Федченку готуватися до бою з В.Блейном - легковаговик Валентин Головко (14-0, 9 КО) і напівсередньоваговик Дмитро Семернін (7-0, 3 КО).

Довідка "SQ". С.Федченко народився 10 квітня 1981 р. у Харкові. У змаганнях серед професіоналів провів 28 боїв, здобув 27 перемог (13 - нокаутом), 1 поразка. Перший бій серед професіоналів провів 10 березня 2002 р. 17 травня 2008 р. у Харкові С.Федченко виграв бій за звання інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у першій напівсередній вазі у Пітера Сімо (Уганда). 17 вересня 2009 р. у Дніпропетровську С.Федченко не зміг відстояти свій титул, поступившись південноафриканському боксеру Кайзерові Мабузе за очками. 13 листопада 2010 р. С.Федченко завоював вакантний титул чемпіона Європи за версією WBO в першій напівсередній вазі в поєдинку проти колишнього чемпіона світу американця ДеМаркуса Корлі.

Віллі Блейн народився 24 квітня 1978 р. за перші чотири роки на професійному рингу провів 20 боїв, вигравши їх всі, і здобувши одну нічию. Але навесні 2009 р. в одному кроці від першості його зупинив американський боксер Ламонт Пітерсон у поєдинку за вакантний титул тимчасового чемпіона світу за версією WBO. Незабаром після першого (і на даний момент останнього) у своїй професійній кар'єрі поразки В.Блейн повернувся в ринг, здобувши чотири перемоги поспіль.