Харківські автогонщики з команди "ХАДО Моторспорт" виступили на першому етапі чемпіонату України з ралі "Чумацький Шлях", який пройшов 16-17 квітня в Херсоні. Станіслав Беседін (штурман Олександр Донський), який виступає на ВАЗ-2109, посів третє місце в заїздах класу "У10". Як зазначив прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов, перший етап чемпіонату видався для харківських гонщиків складним, оскільки з цього сезону два з трьох екіпажів цього колективу перейшли в більш високі класи - Микола Чмих (штурман Олександр Вільчинський) змінив передньопривідний клас "У10 "на повнопривідний "N4", а С.Бесєдін перемістився з молодшого "У9" у старший "У10".

"Під час гонки екіпаж С.Бесєдіна зіткнувся ще з однією проблемою - в автомобіль харків'янина в'їхала машина іншого учасника змагань, що для ралі вкрай нехарактерно. Автомобіль був грунтовно розбитий. Лише стараннями механіків цей екіпаж продовжив гонку. Правда, за словами самого С.Бесєдіна, всю подальшу дистанцію машину все одно "вело". Тому і третє місце можна вважати хорошим результатом", - підкреслив Є.Пушкарьов.

Ще один екіпаж від "ХАДО Моторспорт" на чолі з Антоном Кузьменком (штурман - Наталя Потапова), який був представлений в класі "N4", зіткнувся з технічними проблемами. Так, у автомобіля А.Кузьменка посеред гонки вийшла з ладу керуюча електроніка і двигун його машини працював не на максимумі. Спроба лагодження мало не в чистому полі вирішила проблему лише частково, але нагнати суперників уже було неможливо.

Складнощі відчув і екіпаж Миколи Чмиха. Його "Subaru Impreza" дісталася до фінішу дев'ятою. "У цьому результаті немає нічого страшного або екстраординарного, все-таки перший бойовий виїзд у новому для себе класі, притирання до нової машини, плюс траса, розмита після дощу, вибила багатьох спортсменів взагалі з гонки", - зазначив М.Чмих.

Другий етап чемпіонату України з ралі пройде 14-15 травня в Маріуполі.

Довідка "SQ". Чемпіонат України з ралі складається з шести етапів. Ведеться залік як в особистому заліку в кожному класі, так і в командному. Чемпіонат проводиться у класах: "N4" (повнопривідні машини з турбонаддувом), "У-12" (аналогічно, але без міжнародної омологації), "А-7" (монопривідний машини без наддуву, з двигуном до 2 л, з омологацією), "У-10" (моноприводом, без наддуву, до 1,6 л), "У-9" (моноприводом, без наддуву, до 1,4 л).

Гонщик команди "ХАДО Моторспорт" М.Чмих, який виступає на ВАЗ-2108, разом зі штурманом О.Вільчинським, у 2010 р. став чемпіоном України з ралі в класі У10. Інший гонщик команди С.Бесєдін, який виступає на ВАЗ-2108, зі штурманом О.Донським достроково став чемпіоном України з ралі в класі "У9." У командному заліку "ХАДО Моторспорт" посіла друге місце за підсумками всього чемпіонату, поступившись київської "Mentos Ascania Racing".