Харківський "Металіст" сьогодні, 17 лютого, в матчі 1/16 фіналу Ліги Європи програв "Байєру" (Леверкузен, Німеччина) з рахунком 0:4. Голи забили Дердіек (23-а хв.), Кастро (72-а), Сем (90-а і 92-а).

Матч-відповідь відбудеться 24 лютого в Німеччині.

"Звичайно, в обороні команда зіграла погано, особливо в другому таймі. Це стосується всіх футболістів. Усі бігли забивати голи, але забували при цьому, що є свої ворота. Звичайно, з такою командою, як "Байєр", яка зараз на ходу і збаланасована... Вони нас просто покарали наприкінці другого тайму. Я думаю, ми не повинні програвати з таким рахунком, але це футбол, і треба грати до кінця. Звичайно, з такими командами треба бути постійно мобілізованими", - зазначив тренер "Металіста" Мирон Маркевич.

Головний тренер "Байера" Юпп Хайнкес після матчу заявив, що не очікував такого результату. "Я думаю, що для нас це видатний результат. Сьогодні була чудова гра. На самому початку ми не зовсім знайшли потрібний ритм, але потім усе налагодилося, і ми відразу влилися в гру. І, так, забили голи. Спочатку ми допускали невелику кількість помилок, але під кінець гри нам вдалося забити. огляду на те, що в мене є досвід гри в європейських матчах як гравця і тренера, я розумію, як це робиться. Якщо чесно, я не очікував такого результату, незважаючи на те, що у наших гравців більше досвіду. Ми зіграли сьогодні трохи мудріше і швидше. Я думаю, нам достатньо цього результату, щоб пройти в наступний етап", - зазначив Ю.Хайнкес.

Довідка "SQ". У складі "Металіста" грали: Дишленкович, Фініньо, Пшеничних, Обрадович, Вільягра, Валяєв, Хав'єр, Бланко, Олійник, Тайсон, Крістальдо.

У складі "Байєра": Адлер, Кадлец, Райнарц, Фрідріх, Виду, Бендер, Сем, Баліч, Аугусто, Відал, Дердіек.

Попередження: Обрадович, 24, Фрідріх, 29, Сем, 45, Тайсон, 48, Відаль, 60, Кастро, 89.

Суддя: Серж Гюм'єнні (Бельгія).