Донецький "Шахтар" 16 лютого в матчі 1/8 Ліги чемпіонів на виїзді обіграв "Рому" (Рим, Італія) з рахунком 3:2. На 28-й хвилині у ворота донеччан з двох метрів пробив Сімоне Перротта, м'яч рикошетом від захисника "Шахтаря" Разван Раца влетів у сітку воріт - 1:0 на користь італійців. Протягом хвилини донеччани зрівняли рахунок. Жадсон пробив з 20-ти метрів, і м'яч рикошетом від італійського захисника влетів у сітку воріт "Роми". На 36-й хвилині контратака "Шахтаря" закінчилася точним ударом Дугласа Кости - 1:2.

На 42-й хвилині захисник "Роми" Йон-Арне Ріїсе втратив м'яч біля своєї штрафної. М'яч підхопив Д.Коста і віддав пас на Луїса Адріано, який забив третій гол у ворота "Роми". У другому таймі на 61-й хвилині Жеремі Менез пробив у ліву "дев'ятку" воріт "Шахтаря" - у результаті рахунок 2:3.

Матч пройшов на "Стадіо Олімпіко" в Римі.

Довідка "SQ". У складі "Шахтаря" грали: П'ятов, Срна, Ракицький, Чигринський, Рац, Хюбшман, Жадсон (Тейшейра, 85), Мхітарян (Віценець, 78), Вілліан, Дуглас Коста (Едуардо, 69), Луїс Адріано

У складі "Роми": Доні, Н.Бурдіссо, Мексес, Кассетті, Ріїсе (Кастелліні, 46), Таддеі, де Россі, Перротта, Тотті, Вучініч (Боррієлло, 69), Менез.

Попередження: Чигринський (34), Луїс Адріано (62), Кассетті (64), Менез (75), Перротта (77), Ракицький (84), П'ятов (88).

Арбітр матчу: Олегаріу Бенкеренса (Португалія).