Харківська шашистка Юлія Макаренкова 13 липня зіграла внічию із співвітчизницею Вікторією Мотрічко (Одеса) у восьмому, передостанньому турі чемпіонату Європи з міжнародних шашок серед жінок, який проходить 8-14 липня у м. Семпульно-Краєнське (Польща). Про це "SQ" повідомив голова Харківської обласної федерації Федерації шашок України Олег Шапунов. Восьмий тур виявився невдалим для двох інших українських шашисток, які також беруть участь в чемпіонаті. Ольга Балтажі (Івано-Франківськ) програла чорними шашками Тамарі Тансиккужіной (Росія), а Людмила Литвиненко (Запоріжжя), також чорним кольором, поступилася Ніні Хукман (Нідерланди). П'ята представниця України на турнірі - Дар'я Ткаченко (Київ) - чорними зіграла внічию з Іриною Пушкевіч (Білорусь). Усього в чемпіонаті беруть участь 22 шашистки з 8 країн.

Після восьми турів, набравши 8 очок, Ю. Макаренкова ділить у турнірній таблиці місця з 10-го по 18-е. По 8 очок також в активі Л. Литвиненко і Д. Ткаченко. О. Балтажі і В. Мотрічко набрали по 9 очок і ділять у таблиці 5-9 місця. Лідирують перед заключним, 9-м, туром чемпіонату Зоя Голубєва (Латвія) - 11 очок, Наталія Садовська (Польща),                          Т. Тансиккужіна і Н. Хукман - по 10.

У дев'ятому турі, 14 липня, Ю. Макаренкова чорними шашками грає з Л. Литвиненко, О. Балтажі білими з Аииной Собакина (Росія), В. Мотрічко чорними з Віталієм Думеш (Нідерланди), Д. Ткаченко чорними з Мотрею Ноговіцина (Росія) .