Харківська шашистка Юлія Макаренкова здобула першу перемогу на чемпіонаті Європи з міжнародних шашок серед жінок, який проводиться 8-14 липня в м.Семпульно-Краєнське (Польща). Про це "SQ" повідомив голова Харківської обласної федерації Федерації шашок України Олег Шапунов. 11 липня в рамках 6-го туру Ю. Макаренкова чорними фігурами виграла у Данути Скрижинської (Польща). Після шести турів, набравши 6 очок, харків'янка ділить у турнірній таблиці 11-16 місця. Лідирують Зоя Голубєва (Латвія), Ніна Хукман (Нідерланди) і Ольга Балтажі (Україна, Івано-Франківськ) - у них по 8 очок.

Крім Ю. Макаренкової і О. Балтажі, в чемпіонаті беруть участь ще три українські шашисткі: Вікторія Мотрічко з Одеси (7 очок після 6 турів), а також Людмила Литвиненко (Запоріжжя) та Дар'я Ткаченко (Київ), що набрали, як і харків'янка, по 6 очок. Усього в чемпіонаті беруть участь 22 шашистки з 8 країн.

У сьомому турі 12 липня Ю. Макаренкова чорними шашками грає з Євою Кособудзкою (Польща), О. Балтажі - білими із                  З. Голубєвою, В. Мотрічко - білими з Аииной Собакіною (Росія), Д. Ткаченко - білими з Нікою Леопольдовою (Росія ) та                    Л. Литвиненко - білими з Оленою Мільшиною (Росія).