На розвиток фізкультури і спорту в Харківській області цього року профільною обласною програмою передбачено виділити 42 млн.грн. Про це 12 січня повідомив журналістам начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця.

За його словами, в рамках програми на цей рік передбачено будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів у Дергачівському та Вовчанському районах Харківської області, а також у Первомайському та Лозовій. "Вони будуть побудовані за принципом комплексу у Боровій, який відкриється в лютому цього року, і комплексу у с. Червоний Донець Балаклійського району, який працює з жовтня 2011 р." Уже приїжджали представники з Міністерства у справах сім'ї, молоді, спорту та туризму, вони зацікавлені в будівництві таких комплексів, щоб пізніше використати їх для етапів всеукраїнських спортивних заходів", - зазначив Д.Перепелиця.

Також, за його словами, буде капітально відремонтований басейн у Балаклії. "Басейн хороший. Я його бачив, роботи дуже багато, але необхідно його зробити цього року", - підкреслив начальник Головного управління спорту.

Далі за планом - будівництво велотраси в Куп'янську, де велоспорт дуже популярний. Також у програмі - реконструкція дитячо-юнацької спортшколи в Лозовій, реконструкція спортивного комплексу "Спорт для всіх" у Валках, ремонт школи вищої спортивної майстерності у Харкові.

"Окрім того, цього року ми плануємо встановити в районах області 13 майданчиків з синтетичним покриттям і ще 20 тренажерних майданчиків", - додав Д.Перепелиця.

Він підкреслив, що всі ці заходи узгоджені з керівництвом Харківської облдержадміністрації. "Я думаю, що ми виконаємо програму з розвитку спорту, використовую кошти обласного бюджету, державного і навіть залучені кошти", - зазначив Д.Перепелиця.

Довідка "SQ". Як повідомив Д.Перепелиця, багатофункціональний фізкультурно-оздоровчий комплекс у с. Борова (Харківська обл.) відкриється в лютому 2012 р. Також у кінці січня буде відкритий стадіон у Змієві.

У 2011 р. в області відкрили фізкультурно-оздоровчий комплекс "Газовик" у с. Червоний Донець Балаклійського району, фізкультурно-оздоровчий комплекс у Золочеві, фундамент якого був закладений ще 5 років тому. Також у Куп'янську був відкритий приватний спортивний комплекс з басейном.

За 2011 рік на Харківщині побудувані 33 спортивні майданчики, розбиті 12 багатофункціональних полів зі штучним покриттям і встановлений 21 спортивний тренажерний майданчик.