Футбольний клуб "Харків" у рамках заключного, 34-го, туру першості України з футболу сезону 2009/2010 рр. серед команд Першої ліги, матчі якого відбулися 10 червня, програв з рахунком 1:4 в Білій Церкві (Київська обл.) місцевому ФК "Арсенал". У переможців голи забили Євген Кармаліта (8-ма хв.), Андрій Коваль (34-а), Костянтин Деревлев (45 +1- а), Богдан Смішко (82-а); у гостей відзначився Віталій Молчанов (65-а) . Як повідомили "SQ" у ФК "Харків", за клуб у матчі з "Арсеналом" з Білої Церкви грали футболісти 1993 р.н. зі складу команди "Арсенал" (Харків), яка виступає у першості України серед команд Дитячо-юнацької футбольної ліги.

За підсумками першості ФК "Харків" зайняв 17-е місце серед вісімнадцяти клубів Першої ліги. ФК "Харків" здобув три перемоги, 5 матчів закінчив внічию і 26 - програв; в активі харківського клубу 14 очок при співвідношенні забитих і пропущених м'ячів 23:76.

Підсумкову турнірну таблицю першості України сезону 2009/2010 рр. серед команд Першої ліги можна подивитися тут.

Довідка "SQ". Згідно чинного регламенту першості України з футболу серед команд Першої ліги, клуби, що посіли перше і друге місця, отримують право наступного сезону брати участь у чемпіонаті країни серед команд Прем'єр-ліги. Клуби, що зайняли останнє і передостаннє місця в першості серед команд Першої ліги, в наступному сезоні повинні брати участь у першості серед команд Другої ліги.