Затверджено новий склад оргкомітету з підготовки Харкова до Євро-2012

Голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін підписав розпорядження про створення організаційного комітету з підготовки та проведення в м. Харкові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та затвердження його персонального складу. Про це повідомили "SQ" у прес-службі ХОДА.

До нового складу оргкомітету з підготовки до Євро-2012 увійшли: голова ХОДА М. Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, в.о. харківського міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов, Вадим Ландсман, Євген Савін, Ігор Шурма, Василь Хома, начальник Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, начальник Харківської митниці Сергій Іванов, начальник ГУ МВС України в Харківській області Михайло Мартинов, головний архітектор міста Сергій Чечельницький, президент ФК "Металіст", координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський та ін. З повним складом комітету можна ознайомитися тут.

Довідка "SQ". Розпорядження "Про підготовку та проведення в м. Харкові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" від 28 квітня 2007 р. і "Про затвердження нового персонального складу організаційного комітету з підготовки та проведення в м. Харкові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу "від 30 жовтня 2008 р., що діяли раніше, втратили силу.

Як зазначив під час телемосту віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников, рівень підготовки Харкова до проведення Євро-2012 можна оцінити на тверду "четвірку". "Тут готові і стадіон, і аеропорт. Новий термінал практично побудований - за словами інвестора, він буде зданий в експлуатацію в серпні. Роботи на злітно-посадковій смузі у розпалі", - відзначив віце-прем'єр. За його словами, основним питанням для Харкова залишаються готелі - в силу того, що він не є туристичним містом, і відповідна інфраструктура тут розвинена менше.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.