Усі роботи на стадіоні "Металіст" (Харків) планується завершити до 1 жовтня цього року. Про це 7 червня повідомив "SQ" директор Департаменту з питань підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2012 р. з футболу та спорту Харківської міськради Віктор Христоєв.

За його словами, за цей час планується завершити ремонт підтрибунних приміщень, відкрити медіа-центр, акредитаційний центр, зони для волонтерів, поміняти трав'яний покрив футбольного поля, замінити дренажну систему і систему підігріву поля, провести роботи з розвитку території навколо стадіону "Металіст". Крім того, будуть обладнані п'ять додаткових евакуаційних люків: два на Північній трибуні, два - на Південній і один - на Східній, а також розширені деякі діючі виходи стадіону.

"Через 1,5 місяці буде розроблена повна карта-схема стадіону, яка включатиме 38 підсхем. Цього року реконструкція стадіону" Металіст "вимагатиме більше 100 млн.грн.", - підкреслив В. Христоєв.

Він також повідомив, що 10 червня в м. Києві, в організаційному комітеті "Євро-2012 Україна", відбудеться нарада, на якій представники українських міст, що приймають чемпіонат, будуть частково презентувати експертам УЄФА маркетингову програму і концепцію розвитку фан-зон.

Довідка "SQ". Харківський стадіон "Металіст" 5 грудня 2009 р. був офіційно відкритий після реконструкції. Загальна кошторисна вартість реконструкції СК "Металіст" становить 600 млн.грн. Загальна кількість місць на стадіоні - 41 538, площа футбольного поля - 7,84 тис.кв.м, бігових доріжок - 7,337 тис.кв.м. Генеральний     підрядник - ТОВ "Стальконструкція".

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.