15-річна харківська тенісистка Еліна Світоліна стала переможницею Відкритого чемпіонату Франції "Roland Garros" серед юніорів. Як повідомив офіційний сайт турніру, у фіналі харків'янка переграла свою однолітку Онс Жебер з Тунісу з рахунком 2:0 (рахунок по сетах - 6:2, 7:5).

Так, харківська тенісистка взяла реванш за поразку від О. Жебер на турнірі першої категорії в Шарлеруа (Бельгія) за тиждень до Відкритого чемпіонату Франції.

Завдяки успіху на "Roland Garros" Е. Світоліна увійде до числа п'яти найсильніших юніорів світу у віковій категорії 18 років і молодше.

Довідка "SQ". Е. Світоліна стала першою українською тенісисткою, яка перемогла на юнацькому "Roland Garros". Серед представниць України перемогу на юніорському турнірі Великого шолома в одиночному розряді до сьогоднішнього дня здобувала тільки Катерина Бондаренко, вигравши Вімблдон у 2004 р.

Єдиним представником України, що перемагав на юніорському "Roland Garros" був Андрій Медведєв, який виграв у 1991 р. у фіналі Відкритого чемпіонату Франції у шведа Томаса Енквіста.

Відкритий чемпіонат Франції з тенісу серед юніорів проводиться одночасно з Відкритим чемпіонатом Франції "Roland Garros". "Roland Garros" - один з турнірів серії Великого шолома. Турніри Великого шолома - чотири найбільших щорічних турніри: Відкриті чемпіонати Австралії, США та Франції, а також Вімблдонський турнір (Великобританія).