Харьковские гонщики стали победителями второго этапа чемпионата Украины по ралли

Другий етап чемпіонату України з ралі відбувся 5-6 червня в м. Херсоні. Як повідомив "SQ" прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов, у ралі взяли участь харківські автогонщики, які виступають під прапором команди "ХАДО Моторспорт", які стали переможцями змагань. За словами Є. Пушкарьова, харківські гонщики вперше посіли перше місце в загальнокомандному заліку. Такого результату харків'яни добилися завдяки виступам в особистих заїздах.

Зокрема, харківський гонщик Микола Чмих, який виступає на ВАЗ-2108 разом зі штурманом Олександром Вільчинським, зайняв перше місце в заїздах класу "У-10" (автомобілі з об'ємом двигуна до 1,6 л).

Другий харківський екіпаж на чолі зі Станіславом Бесєдіним (штурман - Олександр Донськой), який виступає на ВАЗ-2108, в заїздах класу "У-9" зайняв також перше місце.

Третій екіпаж від "ХАДО Моторспорт" на чолі з Антоном Кузьменком (штурман - Володимир Щербаков), який був представлений в класі "N4" (повнопривідні автомобілі з турбонаддувом), посів третє місце у своєму класі. "І це з урахуванням того, що його машина на тренувальному шейкдауні (тестовій ділянці раллі) взагалі загорілася!" - відзначив Є. Пушкарьов.

Довідка "SQ". Чемпіонат України з ралі попередньо складається з п'яти етапів. Ведеться залік як в особистому заліку в кожному класі, так і в командному. У другому етапі чемпіонату взяли участь 48 екіпажів. Третій етап чемпіонату України з ралі відбудеться 26-27 червня в м. Маріуполі.

Харківська автомобільна команда "ХАДО Моторспорт" вперше виступає в чемпіонаті України з ралі. Раніше команда виступала в шосейно-кільцевих гонках. Чемпіонат України з ралі проводиться в таких класах: N4 (повнопривідні машини з турбонаддувом), У-12 (аналогічно, але без міжнародної омологації), А-7 (моноприводних машини, без наддуву, з двигуном до 2 л, з омологації), У -10 (монопрівод, без наддуву, до 1,6 л), У-9 (монопрівод, без наддуву, до 1,4 л).

Омологація - виготовлення машини згідно прийнятим міжнародним стандартам. Зазвичай такі автомобілі купуються за кордоном у спеціалізованих компаній.