Харьковские гонщики примут участие в соревнованиях по автокроссу, приуроченных ко Дню ПобедыХарківські гонщики Олександр і Олексій Кобзєви і Вадим Кобизєв візьмуть участь у першому етапі Чемпіонату України з автокросу, який пройде 7-8 травня на трасі в Черкаській Лозовій (Харківська обл.). Змагання будуть приурочені до Дня Перемоги. Про це "SQ" повідомив прес-секретар автомобільного клубу "Харків" Євген Пушкарьов.

"Цього року ми очікуємо під Харковом справжній аншлаг серед спортсменів. Якщо минулого року за участю близько 50 гонщиків з усієї країни говорили про рекорд, то що говорити в цей раз, якщо за попередніми даними на старт готові вийти 80 гонщиків", - зазначив Є.Пушкарьов.

За його словами, за два дні змагань, окрім тренувальних і кваліфікаційних заїздів, пройде 27 бойових гонок. Також відбудуться спеціальні заїзди на Кубок губернатора і Кубок мера, які в другій день розіграють між собою кращі спортсмени першого етапу чемпіонату України з автокросу.

Урочисте відкриття змагань відбудеться 7 травня (початок - о 12.00). Потім пройдуть тренування, а також кваліфікація в кожному з класів. Основні гоночні "баталії" на 1100-метровій трасі "Черкаська Лозова" проходитимуть 8 травня з 10.00 і до 17.00. Старти будуть даватися майже без перерв.

Організаторами змагань виступають автомобільний клуб "Харків", ралійна команда "ХАДО Моторспорт" і мотор-клуб "Панорама".

Харьковские гонщики примут участие в соревнованиях по автокроссу, приуроченных ко Дню Победы Харьковские гонщики примут участие в соревнованиях по автокроссу, приуроченных ко Дню Победы

 

Довідка "SQ". Традиційно чемпіонські титули в автокросі України розігруються в кузовних класах (гоночні машини, перероблені з звичайних серійних) і серед баггі (спеціальні кросові автомобілі). При цьому обидві групи машин розділені на класи. Серед кузовів це "7-Н" ("Таврії" з обсягом двигуна до 1,25 л), "7-А" (об'єм двигуна до 1,4 л), "8-А" (до 1,6 л) і "12" (до 3,5 л, дозволений повний привід), а баггі розділені на три дивізіони (у тому числі юніорський).

Харків сильний у автокросі: команда "АВЕК-Моторспорт" і "Жираф-Панорама" неодноразово ставала чемпіонами в командному заліку, а гонщики цих команд Микола Чмих та Олексій Кобзєв завойовували "золото" в особистій першості.