Харківський боксер Олександр Гвоздик, який виступає в категорії до 81 кг, 5 жовтня програв росіянину Єгору Мехонцеву бій чвертьфіналу чемпіонату світу з боксу, який проходить у Баку (Азербайджан). О.Гвоздик поступився російському боксеру з рахунком 21:27. Проте харків'янин усе одно завоював ліцензію на участь в Олімпійських іграх-2012. Про це "SQ" повідомили в прес-службі Федерації боксу України.

У той же час три українські боксери в 1/4 фіналу змогли здолати своїх суперників і вийти до півфіналу чемпіонату світу. Так, Денис Берінчик (Київ), який виступає в категорії до 64 кг, виграв бій в азербайджанця Хейбатуллі Хаджалієва з рахунком 33:19. У півфіналі суперником киянина стане англієць Томас Сталкер.

Євген Хитров (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.), який виступає в категорії до 75 кг, здобув перемогу в бою проти серба Олександара Дреновака з рахунком 34:15.

Олександр Усик (Сімферополь), який виступає у ваговій категорії до 91 кг, переміг чемпіона Європи та світу росіянина Артура Бетербієва з рахунком 17:13.

Довідка "SQ". 26 вересня в Баку (Азербайджан) стартував 16-й за рахунком чемпіонат світу з боксу, який також є відбірковим до Олімпіади-2012 у Лондоні. Олімпійські ліцензії отримують боксери, які дійшли до чвертьфіналу. Для попадання до 1/4 фіналу потрібно здобути мінімум чотири перемоги поспіль. Турнір триватиме до 10 жовтня. У чемпіонаті беруть участь близько 600 спортсменів.

Збірна Україна на чемпіонаті світу з боксу представлена ​​у всіх десяти вагових категоріях. Склад української збірної: вагова категорія до 49 кг - Денис Козарук (Вінниця), до 52 кг - Георгій Чигаєв (Львів), до 56 кг - Буценко Микола (Донецьк), до 60 кг - Ломаченко Василь (Київ), до 64 кг - Берінчик Денис (Київ), до 69 кг - Шелестюк Тарас (Суми), до 75 кг - Хитров Євген (Кривий Ріг), до 81 кг - Олександр Гвоздик (Харків), до 91 кг - Усик Олександр (АР Крим), + 91 кг - Капітоненко Роман (Київська обл.). Головний тренер - Дмитро Сосновський.