Харківський етап фестивалю пляжного футболу-2010 пройшов 3-4 липня на ОСК "Металіст". У рамках фестивалю відбувся показовий турнір за участю професійних клубів пляжного футболу України: ФК "Металіст" (Харків), ФК "Динамо" (Київ), ФК "Таврія" (Сімферополь), ПФК "Севастополь" (Севастополь), ФК "Чорноморець" (Одеса) та ФК "Львів" (Львів).

Змагання стартували 3 липня матчем між "Таврією" і "Львовом" і завершилися з рахунком 3:1 на користь "Таврії". Далі пройшла зустріч між "Динамо" і "Севастополем", в якій кримські футболісти здобули перемогу з рахунком 3:2.

Одним з центральних матчів дня став поєдинок між "Таврією" і "Металістом". Основний час матчу закінчився з рахунком 4:4, і гра перейшла в овертайм, а потім у серію пенальті. У результаті "Металіст" здобув перемогу.

У наступному матчі "Чорноморець" виграв у "Севастополя" з рахунком 4:2. Потім на майданчик знову вийшли футболісти "Металіста". Вони грали проти ФК "Львів", який обіграв харків'ян з рахунком 1:3. В останній зустрічі дня "Чорноморець" поступився київському "Динамо" з рахунком 3:4.

4 липня відбувся фінальний поєдинок турніру, в якому зустрічалися "Таврія" і "Чорноморець". Основний час матчу закінчився з рахунком 2:2, і гра перейшла в овертайм, а потім у серію пенальті, в результаті якої "Таврія" стала переможцем харківського етапу турніру.

У матчі за третє місце "Динамо" переграло "Львів", а в поєдинку за п'яте місце з "Севастополем" виграв "Металіст".

Довідка "SQ". Перше Гран-прі фестивалю вже пройшло в Києві 18-20 червня. Після Харкова змагання також відбудуться в Одесі (23-35 липня) та Львові (20-24 серпня). Фестиваль пляжного футболу проводиться в рамках соціальної програми "Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем" за підтримки Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту.