Харьковский "Металлист" выиграл у "Мальме" и продолжает лидировать в группеХарківський "Металіст" у матчі 4-го туру групового раунду Ліги Європи вдома обіграв ФК "Мальме" (Швеція) з рахунком 3:1. Голи у Металіста "забили Тайсон (46-а хв. та 57-а) і Фініньо (90 +1). У "Мальме" відзначився Ренегі (66-а).

На післяматчевій прес-конференції головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич зазначив: "У першому таймі ми грали важко, хоч і мали два стовідсоткових моменти. Довелося скоригувати склад, тому що не всі гравці були здорові, і ми їх побереглі. Напевно, через це гра була не зовсім наша. У другому таймі команда перебудувалася і моментами показала дуже непоганий футбол. Рахунок 3-1 закономірний, хоча "Мальме" грамотно побудував гру і не дав нам розгулятися".

Головний тренер "Мальме" Рікард Норлінг підкреслив: "Першу половину матчу ми провели добре, у нас були гострі моменти. Марко Девіч виходив один на один з голкіпером, і це був хороший шанс для "Металіста". Але в цілому ми провели хороший перший тайм. Другий тайм почався погано для нас - "Металіст" забив з хорошого моменту, а наші футболісти зіграли погано. У другому голі винні наші гравці. Потім ми забили гол, що повернуло надію на хороший результат. А після цього у нас була можливість забити ще і зі штрафного. Ми її втратили, після чого пропустили й третій гол, що вбило гру".

Після чотирьох зіграних матчів у рамках групового етапу Ліги Європи "Металіст" з 10 очками займає перше місце в групі G. На другому місці з 6 очками "АЗ" (Алкмаар, Нідерланди), на третьому з 5 очками "Аустрія" (Відень, Австрія), на четвертому - "Мальме" з результатом 0 очок.

Матч 5-го туру групового раунду Ліги Європи "Металіст" проведе 30 листопада вдома проти "Аустрії".

Довідка "SQ". У складі "Металіста" грали: Дишленкович, Вільягра, Торсігльері, Папа Гуйє (к), Пшеничних, Едмар, Шелаєв (Фініньо, 46), Торрес, Бланко, Тайсон, Девіч (Валяєв, 90 +2).

У складі "Мальме": Далін, Вінсентс, Халсті, Андерссон (к), Рікардіньо, Хамад, Фігейредо, Пекальски (Айбін, 72), Ларссон (Мехмет, 71), Дурмаз (Мальм, 81), Ранегі.

Попередження: Рікардіньо, 44-а хв., Пекальски, 56-а хв.

Арбітр - Матей Юг (Словенія).