Колишній інтерконтинентальний чемпіон за версією IBF у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) харків'янин Сергій Федченко проведе бій проти екс-чемпіона світу в першій напівсередній вазі за версією WBO американця ДеМаркуса Корлі. Поєдинок відбудеться 13 листопада в харківському Палаці спорту (початок - о 18.00). Про це "SQ" повідомили організатори турніру "Світовий бокс у Харкові" - промоутерська компанія братів Кличків "K2 Promotions".

С.Федченко проведе 12-раундовий поєдинок проти Д.Корлі за вакантний титул чемпіона Європи за версією WBO. Крім того, у разі перемоги харків'янин отримає статус одного з головних претендентів на світові титули в цій ваговій категорії.

Як повідомили "SQ" у промоутерській компанії, також у цей день відбудеться 10-раундовий поєдинок за вакантний титул чемпіона світу серед молоді за версією WBC у першій середній вазі між киянином Олександром Спирком і Абдулазізом Матазімовим з Узбекистану, заплановано також повернення на ринг українського напівтяжа В'ячеслава Узелкова. У рамках шоу відбудеться 8-раундовий рейтинговий поєдинок за участю чемпіона Європи за версією EBA в напівсередній вазі Віктора Плотнікова. Крім того, в андеркарті виступлять інші українські бійці: Валентин Головко, Костянтин Ровенський, Мамед Ядгаров, Дмитро Семернін і Агалі Алиш.

Довідка "SQ". С.Федченко народився 10 квітня 1981 р. у Харкові. У змаганнях серед професіоналів провів 27 боїв, здобув 26 перемог (13 - нокаутом), 1 поразка. Перший бій серед професіоналів провів 10 березня 2002 р.

17 травня 2008 р. у Харкові С.Федченко виграв бій за звання інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у суперлегкій вазі у Пітера Симо (Уганда). 22 квітня 2009 р. у Харкові С.Федченко захистив титул в поєдинку проти Дієго Хесуса Понсе (Аргентина). Харківський боксер у сьомому раунді отримав перемогу нокаутом. 17 вересня 2009 в м. Дніпропетровську С. Федченко не зміг відстояти свій титул інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у першій напівсередній вазі, поступившись південноафриканському боксеру Кайзерові Мабузе за очками.

ДеМаркус Корлі (народився 3 червня 1974 р. у Вашингтоні, США) - американський боксер-професіонал. Чемпіон світу в 1-й напівсередній ваговій категорії (версія WBO, 2001-2003). На професійному рингу провів 52 бої, здобув 37 перемог (22 нокаутом), 14 поразок і 1 нічию. Суперниками Д.Корлі в різний час були боксери Заб Джуда, Флойд Мейвезер, Мігель Анхель Котто, Девон Олександр (усім їм Д.Корлі програв за очками). За свою 14-річну боксерську кар'єру американець провів сім чемпіонських поєдинків, здобувши в них три перемоги. 11 разів бився з чинними, колишніми і майбутніми чемпіонами світу.