ФК "Шахтар" (Донецьк) 3 листопада в матчі четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів удома виграв у ФК "Арсенал" (Лондон, Англія) з рахунком 2:1. Гол у англійців забив Тео Уолкотт (10-а хв.), у донеччан відзначились Дмитро Чигринський (28-а) й Едуардо (45-а).

На післяматчевій прес-конференції головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу зазначив: "Це дуже важлива перемога, на яку я чекав. Ми провели хороший перший тайм. Єдине, неуважно зіграли в моменті, коли нам забивали гол. Потрібно було за допомогою тактичного фолу відразу зупинити Уолкотта. Потім уже Гаю було складно зрівнятися з його швидкістю. Мені сподобалася реакція нашої команди. Гравці "Шахтаря" відразу ж відреагували після пропущеного гола і дали зрозуміти, що ми можемо зіграти не гірше за свого суперника. Другий тайм вирішили більше зіграти на контратаках. Ми спробували ввести в гру швидкісних футболістів у той момент, коли суперник уже втомився. Думаю, у нас були моменти набагато небезпечніше, ніж у "Арсенала". У стартовий склад поставили найдосвідченіших на сьогодні футболістів. Так разом опинилися Едуардо і Жадсон".

У другому матчі групи "Н" ФК "Партизан" (Белград, Сербія) вдома програв ФК "Брага" (Португалія) з рахунком 0:1. Гол забив Моура Мойзес (35-а хв.).

Зараз "Шахтар" з 9 очками займає друге місце в групі. На першому місці - "Арсенал" (також 9 очок), на третьому - "Брага" (6), на четвертому - "Партизан" (0).

Довідка "SQ". Матч відбувся у Донецьку, на стадіоні "Донбас-Арена". Головний арбітр - Массімо Бузакка (Швейцарія). На матчі були присутні 51 тис. 153 глядача.

Склад команд: "Шахтар" - П'ятов, Хюбшман, Жадсон (Коста, 73), Адріано (Морено, 88), Вілліан, Едуардо, Гай (Тейшейра, 62), Рац, Чигринський, Срна (к), Ракицький;

"Арсенал" - Фаб'янскі, Росіцкі (к), Насрі, Уолкотт (Еммануель-Томас, 82), Скіллачі, Уїлшир, Джуру, Кліши, Ебуе, Істмонд (Вела, 59), Бендтнер (Шамах, 73).

Попередження: Ебуе (27), Хюбшман (27), Гай (47), Рац (83).