Харківський "Металіст" 3 квітня в матчі 23-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги вдома виграв у ФК "Металург" (Запоріжжя) з рахунком 3:0. Голи забили Тайсон (48-а і 55-а хв.) та Олег Шелаєв (90-а).

На післяматчевій прес-конференції головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич зазначив: "Ми були насторожені, "Металургу", в принципі, нічого вже не треба. І тим складніше з ними грати. Перший тайм показав це. Було хвилювання, ми давно не вигравали, усі чекали від нас перемоги, це дало про себе знати. Після першого гола футболісти трохи розкріпачилися і почали грати так, як можуть. 3:0 - закономірний рахунок. Хоча могли ми й пропустити наприкінці матчу - всі побігли забивати".

Головний тренер "Металурга" Олег Лутков підкреслив: "Ми попереджали, що з Тайсоном треба грати якомога уважніше. І все-таки пропустили два м'ячі від нього. А третій взагалі був необов'язковим. У другому таймі ми мали деякі моменти, могли навіть забити. По першому тайму у мене немає претензій до команди, а по другому - будемо розбиратися після приїзду в Запоріжжя. Діями команди в обороні абсолютно незадоволений".

Набравши в 23 матчах 44 очки, "Металіст" займає 3-е місце в турнірній таблиці. Матч 24-го туру "Металіст" проведе 8 квітня проти луганської "Зорі".

Довідка "SQ". У складі "Металіста" грали: Дишленкович, Фініньо, Папа Гуйє, Березовчук, Вільягра, Шарпар (Едмар, 46), Валяєв, Хав'єр (Шелаєв, 84), Тайсон (Крістальдо, 70), Олійник, Девіч.

У складі "Металурга": Безотосний, Аруру (Цуріков, 74), Тейку, Опанасенко, Матеуш, Єременко, Ашраф, Фабіо (Джеферсон, 60), Джуніор, Пісоцький, Ліма.

Арбітр матчу - Анатолій Жабченко (Сімферополь).