Збірна України з футболу 2 червня виграла в товариському матчі у збірної Норвегії з рахунком 1:0. Гол забив Роман Зозуля (78-я хв.).

Матч відбувся у м.Осло (Норвегія), на стадіоні "Уллевол". На матчі були присутні 5 тис. 500 глядачів. Головний арбітр - Кевін Блум (Нідерланди).

На післяматчевій прес-конференції головний тренер збірної України Мирон Маркевич зазначив: "Якщо врахувати те, що ми сьогодні перший раз грали таким складом, залучили чотирьох гравців молодіжної збірної, то, звичайно, не все у нас клеїлося. Відчувалося, що норвежці більш зіграні, більш досвічені. Але ми задоволені перемогою. Зрозуміло, я просив завершувати атаки ударами. Тим більше, що у нас є кому бити по воротах - це Ярослав Ракицький, Євген Коноплянка, Василь Кобін. Перш за все, ми проаналізуємо всі помилки, якиз пипустилася команда в цих трьох матчах, і до матчу зі збірною Голландії будемо готуватися дуже серйозно".

Збірна України в цьому матчі перервала домашню переможну серію збірної Норвегії, яка до сьогоднішнього поєдинку налічувала 34 матчі і тривала з 1991 р.

Довідка "SQ". Склади команд:

Україна: Дикань, Гусєв (Олійник, 84), Чигринський, Русол, Ощипко, Яковенко (Кобін, 57), Ракицький, Тимощук, Коноплянка (Федецький, 90), Ярмоленко (Девіч, 55), Зозуля (Ротань, 81).

Норвегія: Кнудсен, Хеглі, Валер, Хангеланд, Й-А. Ріїсе, Б-Х. Ріїсе (Ск'єлбред, 66), Гріндхейм (Бренне, 80), Хаугер (Демидов, 79), Гамста Педерсен, Абделлауі, Хусеклепп (Молскред, 75).

25 травня збірна України в товариському матчі в Харкові виграла у збірної Литви з рахунком 4:0. Цей матч став дебютним для М. Маркевича на посту головного тренера збірної. 29 травня збірна України в товариському матчі у Львові обіграла збірну Румунії з рахунком 3:2.