Урочисте відкриття стадіону "Динамо" після реконструкції відбулося у Харкові сьогодні, 1 жовтня. Відкриття стадіону було приурочено до 20-річчя незалежності України, 87-річчю Фізкультурно-спортивного товариства (ФСТ) "Динамо" України і 80-річчю заснування стадіону.

В урочистостях взяли участь голова всеукраїнського ФСТ "Динамо", колишній голова Харківської облради "Динамо", народний депутат України Віктор Корж, президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов, голова Харківської обласної організації ФСТ "Динамо", начальник ГУ МВС України в Харківській області Михайло Мартинов, голова адміністрації Дзержинського району Харкова Володимир Котковський, майстер спорту міжнародного класу з альпінізму Сергій Бершов, а також інші видатні спортсмени та вихованці спортивної школи "Динамо".

Як повідомили в прес-службі Харківської обласної організації ФСТ "Динамо", ще рік тому стадіон був у незадовільному стані. "Протягом 2011 р. зі стадіоном відбулися значні зміни. Завдяки співпраці з футбольним клубом "Металіст" на стадіоні "Динамо" з'явилося сучасне поле, на якому проводилися матчі української Прем'єр-ліги, а нині - ігри молодіжного складу "Металіста" та дитячо-юнацьких команд клубу. Всі чотири трибуни обладнані пластиковими сидіннями, а підтрибунні приміщення відповідають нормам Федерації футболу України. Загальна місткість арени - близько 8 тисяч глядачів ", - повідомили "SQ" в прес-службі ФСТ "Динамо".

У серпні 2011 р. почалася реконструкція бігових доріжок стадіону, на які ФСТ "Динамо" виділило 3 млн.грн. Нове покриття бігових доріжок, зроблене з матеріалів німецького виробництва, дозволяє проводити на стадіоні чемпіонати Європи та світу з легкої атлетики. Як зазначила чемпіонка Європи з естафетного бігу Наталія Погребняк, нові бігові доріжки відповідають вимогам спортсменів найвищого класу і дозволять покращувати їх результати.

Як підкреслило керівництво ФСТ "Динамо", оновлення стадіону буде продовжено. У планах - ремонт фасадної частини трибун в рамках підготовки до Євро-2012, а також ремонт гімнастичного залу. У 2012 р. заплановано капітальний ремонт велотреку. Також в планах ФСТ "Динамо" - будівництво траси для занять велоспортом ВМХ, який є олімпійським видом спорту, ремонт легкоатлетичного манежу. А на запасному футбольному полі "Динамо", можливо, буде створена філія дитячої академії "Металіст-Динамо".

"Мені дуже приємно стояти сьогодні на своєму рідному оновленому стадіоні, який є спортивним серцем міста. Сьогодні цей стадіон переживає навіть не друге народження, а третє, четверте або навіть п'яте. Це говорить про те, що він потрібен місту та молоді. Це сучасна спортивна споруда буде служити вам десятиліттями. Покоління вихованих тут чемпіонів Європи, чемпіонів світу та олімпійських чемпіонів будуть передавати кращі спортивні традиції прийдешнім поколінням", - зазначив В. Корж, звертаючись до присутніх на святі.

Після урочистої церемонії перерізання стрічки ряду гостей і спортсменів вручили почесні грамоти "за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, популяризацію Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України", а також почесні грамоти від Харківського обласного відділення НОК України "за вагомий внесок у розвиток олімпійського руху на Харківщині".

Потім пройшла церемонія посвячення в юні динамівці початківців-спортсменів комплексної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву "Динамо".

Довідка "SQ". Стадіон "Динамо" побудований в 1931 р. До Великої Вітчизняної війни тут проходили матчі харківських команд в чемпіонаті СРСР з футболу, а також виступали і тренувалися харківські легкоатлети, зокрема, брати Раєвські. У 1946 р. після відновлення змагання на стадіоні поновилися. Він вміщував 10 тис. глядачів. У 1971 р. відбулася перша капітальна реконструкція стадіону. У середині 1980-х рр. на стадіоні проходило кілька ігор чемпіонату СРСР з футболу за участю дублерів "Металіста" вищої ліги і клубу другої ліги "Маяк". Тільки в 1997 р. на стадіоні поновилися матчі професійних команд: тут почав грати "Металіст-2". З 2000-х рр. стадіон став домашнім для ФК "Геліос" і "Харків".

Також на стадіоні регулярно проводилися легкоатлетичні змагання, фінішували учасники щорічного марафону "Визволення". У 2010 р. до керівництва харківської обласної організації "Динамо" прийшла нова команда на чолі з головою Михайлом Мартиновим і його першим заступником Сергієм Бичаком. У 2011 р. завдяки співпраці з ФК "Металіст" проведена капітальна реконструкція стадіону. Стадіон "Динамо" разом з готелем "Космополіт" стане трансферної базою для однієї з європейських футбольних команд-учасниць під час проведення Євро-2012.