На поле стадиона "Металлист" устанавливается новая система подогрева

На стадіоні "Металіст" повністю демонтовано трав'яний покрив поля і ведуться роботи з демонтажу підігріву. Про це повідомили "SQ" в прес-службі ФК "Металіст". Як відзначили в прес-службі, був збережений газон, який ще можна було зберегти, а зіпсована трава разом із землею вивезена на утилізацію.

Як повідомив представник підрядника Владислав Репешко (фірма "Міленіум"), система підігріву поля була деформована і в деяких ділянках перебита, тому її буде повністю замінено. "Відрізнятися від попередньої системи підігріву вона не буде. Будуть використовуватися колишні технології", - зазначив В. Репешко.

Що стосується дренажної системи, В. Репешко підкреслив, що колишній дренаж був дуже старим, і з ним постійно виникали проблеми. "Зараз нові технології дозволяють нам укласти пластикові труби, які вже привезені на стадіон. Також на стадіон прибула партія геотекстилю, яка, створивши мембрану, не дозволить просідати землі і змішуватися всім верствам. Зараз за рахунок зміни системи підігріву та дренажу взимку вода не буде застоюватися в трубах ", - зазначив В. Репешко.

Як повідомили в прес-службі клубу, газон буде українського виробництва.

Реконструкція охоплює не тільки ігрове поле, але і ті ділянки, які знаходяться за лицьовою лінією. Повну реконструкцію поля планується завершити до 4 липня.

Довідка "SQ". Реконструкція поля розпочалася 26 травня.

15 січня 2010 р. президент ВАТ "ФК" Металіст "Олександр Ярославський заявив, що на стадіоні "Металіст" буде постелений новий газон. "Газон на стадіоні і так хороший. Але Мирон Маркевич (головний тренер ФК "Металіст" - "SQ") хоче, щоб його футболісти грали на кращому газоні у світі. Тому газон буде змінюватися, як тільки закінчаться ігри чемпіонату України сезону 2009/2010 рр.", - зазначив О. Ярославський.