Національний банк Україна (НБУ) зареєстрував банк "Ринкові технології". Згідно повідомлення НБУ, банк зареєстрований 13 вересня 2010 р., головою правління кредитно-фінансової установи призначений Андрій Семенов. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". З початку 2010 р. НБУ зареєстрував чотири нових банки, відкликав ліцензію у семи кредитно-фінансових установ. До початку вересня в країні було зареєстровано 194 банки, з яких 176 мали банківську ліцензію. Як зазначив голова НБУ Володимир Стельмах, Нацбанк готовий реєструвати нові банки лише в тому випадку, якщо буде доведено формування їх статутного капіталу з підтверджених джерел.

Банк "Хрещатик" збільшив продаж банківського срібла на 17,6%, порівняно аналогічного періоду минулого року. За дев'ять місяців ц.р. банк продав 10,53 т банківського срібла. До кінця року банк має намір реалізувати ще не менше 1,5 т цього дорогоцінного металу. Так, загальний обсяг проданого срібла протягом 2010 р. перевищить показник минулого року, який склав 11,84 т. Як повідомили в банку, з початку року ціна на срібло виросла на 46% - до 25 дол за унцію. За прогнозами світових аналітиків, до кінця ц.р. цей метал ще здорожчає - до 26,5 дол, тобто зростання може скласти 55%. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "Хрещатик" заснований у 1993 р. Мережа банку включає 180 установ у Києві та інших регіонах України. На 1 жовтня фінансовий результат банку склав 5,51 млн. грн., чисті активи - 6,96 млрд. грн. , кредитно-інвестиційний портфель - майже 4,62 млрд.грн., депозити юридичних осіб - 1,7 млрд. грн., депозити фізосіб - 2,64 млрд. грн.

Банк "Національний кредит" відкрив нове відділення в Хмельницькому (вул. Грушевського, 85). Нове відділення надаватиме повний перелік банківських послуг - як приватним, так і корпоративним клієнтам. Як повідомила прес-служба банку, з початку року було відкрито 6 нових і перенесено 13 існуючих відділень банку, до кінця 2010 р. планується відкрити ще 9 нових і перенести 5 працюючих зараз відділень. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "Банк Національний кредит" створений у січні 1996 р. Універсальний банк. Банк представлений мережею з 43 відділень, розміщених у 20 регіонах країни. Головний офіс банку розташований у Києві.