Во время Евро-2012 Харьковскую область будут охранять с помощью ракетных комплексовПід час проведення Євро-2012 харківський батальйон радіотехнічних військ буде посилений радіолокаційним взводом, який зараз базується в Сумській області. Про це 24 листопада повідомив командир батальйону радіотехнічних військ окремої радіотехнічної бригади повітряного командування "Центр" Андрій Валенбахов, поінформували "SQ" у Харківському регіональному медіацентрі Міноборони.

За словами А.Валенбахова, також до області прибуде зенітний ракетний підрозділ 25-ї окремої парашутно-десантної бригади з Дніпропетровської області. Десантники будуть озброєні зенітними ракетними комплексами типів "ОСА-АКМ" і "Голка". Підрозділ розташується навколо Харкова і буде діяти спільно з батальйоном.

А.Валенбахов зазначив, що з 1 грудня 2011 р. і до проведення Євро-2012 у Харкові будуть проходити командно-штабні та інші навчання, щоб відпрацювати злагодженість дій військових та інших силових відомств щодо відображення терористичних нападів з повітря. Значно посилиться співпраця командування бригади з антитерористичним центром Служби безпеки України для оперативного виявлення незаконного перетину держкордону. На проведення заходів з бойової підготовки виділені необхідні матеріально-технічні засоби.

Довідка "SQ". Окремий батальйон радіотехнічних військ розташований у с. Рогань. На бойове чергування щоденно виходить близько 200 військовослужбовців. Батальйоном відстежується близько 6 тис. перельотів літаків на рік. Окремі роти батальйону розташовані в Полтавській, Сумській та Харківській областях.

Радіотехнічна бригада повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗС України створена 1940 р. Забезпечує охорону повітряного простору в Харківській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.