24 правоохоронця звільнені цього року з правоохоронних органів за різні дисциплінарні правопорушення, у тому числі 7 - за вживання спиртних напоїв. Про це 25 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник управління кадрового забезпечення Андрій Стародубцев.

"Якщо співробітник міліції спійманий на вживанні спиртних напоїв, він негайно виганяється з органів внутрішніх справ. І ніякі "кунаки" не змусять нас це рішення скасувати. А начальникові такого порушника оголошуємо неповну посадову відповідність аж до зняття з посади. Зараз дуже жорстко контролюється це питання", - зазначив А. Стародубцев.

За його словами, такий жорсткий підхід почали втілювати після відповідної вказівки міністра МВС Анатолія Могильова. "Міністр поставив завдання - відповідальність за підлеглого несе керівник. Ось, наприклад, у Червонозаводському районі був спійманий дільничний на хабарі сумою 1,5 тис. грн., які він вимагав з неплатника аліментів. Дільничного відправили до СІЗО, а його начальника, якого планували підвищувати, - зняли з посади керівника відділу дільничних. Два тижні тому попався на хабарі співробітник ДАІ в одному з районів - начальника ДАІ в цьому районі знято. Або ось кілька днів тому співробітник ОВІР в одному з районів Харкова погорів на хабарі у 100 грн.! Цього співробітника звільнили, а його начальника - зняли з посади", - повідомив А. Стародубцев.

Він також відзначив, що деякі співробітники судяться з облуправлінням, намагаючись відновитися на посаді. "Є такі, хто не згоден, що їх звільнили за п'янку. Але ми їх не відновимо в жодному разі", - зазначив А. Стародубцев.