Термін реєстрації скутерів і мопедів з об'ємом двигуна до 50 куб. см офіційно закінчується 1 липня і, ймовірно, буде продовжений. Про це 23 червня у прес-центрі інформагентства "STАTUS QUO" повідомив заступник начальника управління ДАІ в Харківській області Олександр Азацький.

"З початку року розроблялись стандарти номерних знаків, документів на транспортні засоби, програми з навчання водіїв. Враховуючи, що лише днями ми отримали всі необхідні документи для реєстрації скутерів і мопедів, думаю, термін реєстрації цих транспортних засобів буде продовжений. Є такі чутки, що до 1 жовтня. Але офіційно це ще не підтверджено", - зазначив               О. Азацький.

Як повідомив заступник начальника облуправління ДАІ, усім зареєстрованим скутерам і мопедам будуть видаватися номерні знаки і тимчасовий реєстраційний талон, а водії будуть зобов'язані отримати тимчасовий талон на право керування транспортним засобом категорії А1.

"Ми розуміємо, що скутер коштує недорого, усього кілька тисяч гривень, тому пішли шляхом здешевлення реєстрації цих транспортних засобів. Це накказ міністра внутрішніх справ, і ми його виконуємо. Ці документи не пластикові і коштують набагато дешевше, ніж звичайні реєстраційні талони і водійські посвідчення. Але якщо власник скутера захоче перетнути, наприклад, російський кордон, то тимчасовий талон не годиться, і потрібно буде отримати звичайне пластикове свідоцтво", - повідомив        О. Азацький.

За його словами, з 1 липня працівники ДАІ хоч і будуть мати право карати водіїв скутерів і мопедів за відсутність реєстрації транспортних засобів, але, найімовірніше, робити цього не будуть. "Ми розуміємо, що ДАІ  не в змозі зареєструвати за час, що залишився, всі скутери і мопеди. В Харківській області їх тисячі, може, десятки тисяч. Тому ми не будемо вживати стосовно громадян суворих заходів, але обов'язково будемо зупиняти і попереджати водіїв, що необхідно до певного числа оформити реєстрацію", - зазначив О. Азацький.



 

Довідка "SQ". 23 грудня 2009 р. Кабмін прийняв постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України", відповідно до якого з 1 січня 2010 р. введена державна реєстрація скутерів і мопедів з об'ємом двигуна до 50 куб. см.