Регистрация скутера или мопеда обойдется его владельцу приблизительно в 400 грн. - замначальника облуправления ГАИ

Реєстрація скутера або мопеда обійдеться його власнику приблизно в 400 грн. Про це 23 червня у прес-центрі інформагентства "STАTUS QUO" повідомив заступник начальника управління ДАІ в Харківській області Олександр Азацький.

За його словами, послуги Державтоінспекції разом з видачею номерного знаку та тимчасового реєстраційного свідоцтва транспортного засобу коштуватимуть 141 грн. 25 коп. Окрім того, в експертно-криміналістичному центрі проводитиметься огляд скутерів і мопедів. Експерти центру встановлять модель транспортного засобу, об'єм його двигуна, номери рами та двигуна. Вартість цих послуг, передбачених у відповідній постанові Кабміну, становитиме 238 грн. 39 коп.

"Разом виходить близько 370 грн. Плюс послуги банку. Тобто, в цілому, близько 400 грн. Ця вартість може відрізнятися на декілька гривень через те, що банки в селі і в місті беруть за свої послуги трохи різну плату", - зазначив О. Азацький.

Довідка "SQ". 23 грудня 2009 р. Кабмін прийняв постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України", відповідно до якого з 1 січня 2010 р. введена державна реєстрація скутерів і мопедів з об'ємом двигуна до 50 куб. см. До 1 липня реєстрація проводиться без документів, що підтверджують право власності на ці транспортні засоби.