Управління Державтоінспекції у Харківській області користується приладами "Візир" виключно для вимірювання швидкості. Про це 23 червня у прес-центрі інформагентства "STАTUS QUO" повідомив заступник начальника управління ДАІ в Харківській області Олександр Азацький.

"Суд заборонив використовувати "Візир" в автоматичному режимі для фотографування. Тому ми використовуємо їх як радари для вимірювання швидкості транспортних засобів. Новий прилад, який повинен прийти на зміну "Візиру", зараз проходить сертифікацію. Цей прилад працює на сучасних технологіях. Він буде чітко вибирати машину, вести її і фотографувати", - повідомив О. Азацький.

За його словами, нові прилади є і в Харкові, але використовувати їх співробітники ДАІ не можуть, поки не закінчиться процес сертифікації, якою займається Держдепартамент ДАІ. Як повідомив О. Азацький, облуправлінню ДАІ необхідно близько 50 таких нових приладів.

"Трохи інша ситуація з новими приладами з контролю тверезості. Вони є, і сертифіковані, але їх треба купувати, а вони недешеві. У нас як у бюджетної установи розписаний кошторис, і придбати ми їх не можемо", - повідомив О. Азацький.

Довідка "SQ". 20 лютого 2010 р. Окружний адмінсуд Києва заборонив ДАІ використовувати вимірювач швидкості для виявлення і фіксації порушень правил дорожнього руху "Візир". Суд задовольнив адміністративний позов представників Ради автомобілістів України Тетяни Чурикової та Олексія Андронікова. Крім заборони, суд визнав неправомірними дії МВС і Держдепартаменту ДАІ з використання "Візиря".