"Кандидатура на посаду харківського міського голови в партії "Сильна Україна" ще не обговорювалася. Зверху її висувати ми не будемо. Чекаємо пропозицій від Харківської облорганізації", - зазначила 11 червня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" заступник голови партії Олександра Кужель .

Як повідомив голова облорганізації "Сильної України" Андрій Моченков, зараз ведуться переговори з декількома потенційними кандидатами. "Оскільки дата виборів ще не призначена, час у нас є. Будемо вивчати це питання настільки довго, наскільки можливо. Пріоритет, звичайно, висунути свого кандидата. Думаю, на даний момент ніхто не може сказати, хто є пріорітетною фігурою для харків'ян", - підкреслив А. Моченков.

За словами О. Кужель, зараз перед Харківською облорганізацією "Сильної України" поставлено завдання знайти до виборів у місцеві ради яскраві особистості. "Є відчуття, що місцеві вибори будуть проводитися за змішаною системою - половина депутатів за мажоритарними округами, половина - за партійними списками. У такому випадку найбільшу вигоду отримають Партія регіонів і Блок Юлії Тимошенко, тому що у них вже є розкручені, впізнавані люди. Нам буде важче, тому що треба буде знайти таких особистостей. Тому завдання полягає в тому, щоб ті, хто прийшов до нас у партію, починали свої програми, щоб городяни бачили, що це за люди і які їхні пріоритети", - відзначила О. Кужель.

За її словами, вибори до місцевих рад цілком можуть бути призначені на 31 жовтня. "Мета нашої партії - місцеві вибори, які, як ми переконані, будуть 31 жовтня. Чому ми так думаємо? Є деякі дані, спостереження, аналітика. Наприклад, штаби Партії регіонів не закривалися, працюють з президентських виборів. Розгортає свої штаби Арсеній Яценюк, який їздить регіонами. Крім того, і гроші держбюджетом на цей рік передбачені на вибори ... Місцеві вибори - це "перше хрещення" нашої політичної сили. За опитуваннями, якби вибори проводили зараз, то Сергій Тігіпко (лідер партії "Сильна Україна" - "SQ") вийшов би на друге місце. Для нас це великий відсоток довіри, і ми ставимо завдання виправдати його", - відзначила О. Кужель.