Ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.Сковороди Іван Прокопенко затвердив список з тисячі студентів, які будуть працювати волонтерами під час Євро-2012. Про це 11 квітня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" в рамках проекту "День відкритих дверей on-line" повідомив ректор педуніверситету. За словами І.Прокопенка, наказ про підготовку волонтерів він підписав сьогодні, 11 квітня.

"Усі люди, яких обрали для роботи волонтерами, чудово володіють різними іноземними мовами і підучаться залежно від того, на яких майданчиках вони будуть працювати - на місці змагань, на базах відпочинку", - зазначив І.Прокопенко.

За його словами, в педуніверситеті допоможуть готувати й інших працівників для чемпіонату з футболу. "Так, вже розроблено інтенсивний курс, програма на 142 аудиторних години, за якою в педагогічному університеті з вересня почнуть навчати іноземним мовам міліціонерів, лікарів, таксистів, офіціантів", - підкреслив ректор.

Окрім того, І.Прокопенко повідомив, що в рамках підготовки до Євро-2012 педуніверситет повинен підготувати одне зі своїх гуртожитків - гуртожиток № 4. "Але держава поки не виділила на ці потреби ні копійки, хоча повинна більше 2 млн.грн. Зараз намагаємося знайти ці кошти самі і почати ремонт. У 2012 р. у цьому гуртожитку поселимо п'ятикурсників, які до 20 або 25 травня вже випустять. Те тобто до початку чемпіонату гуртожиток вже буде готове прийняти гостей. Студентів, які живуть у ньому зараз, на вулицю ніхто не вижене - їх переселимо в інші гуртожитки ", - підкреслив І.Прокопенко.

Довідка "SQ". Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Києвом, Львовом і Донецьком), які приймуть матчі ерів-2012. Усього Харків до Євро-2012 має гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових номерів.

Харківський національний педагогічний університет імені Г.Сковороди (ХНПУ) заснований 1811 р. В університеті працює 16 факультетів: історичний; економічний; музично-педагогічний; природознавства; української мови та літератури; дошкільного виховання; заочного навчання; по роботі з іноземними студентами; початкової освіти; психології і соціології; російської мови та світової літератури; фізико-математичний; фізичного виховання; юридичний; зарубіжної філології; художньо-графічний. Підготовка фахівців ведеться з 52 спеціальностей. В університеті працюють понад 600 викладачів на 62 кафедрах.