КП "Харківський метрополітен" висунуло низку вимог до власників маршрутів біля ст. м. "Холодна гора", які будуть користуватися пересадним терміналом. Про це в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив гендиректор КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв.

"За рахунок метрополітену ми реконструюємо два виходи з метро, відстань між якими більше 130 м, і накриваємо все це дахом. У терміналі будуть встановлені турнікети з можливістю оплати проїзду, відеоспостереження, гучномовний зв'язок, табло з часом прибуття та від'їзду маршрутки. На висадку та посадку пасажирів дається трохи більше семи хвилин. Після шість хвилин стоянки автобуса звучить інформація, що посадка закінчується. Все буде як на залізничних вокзалах або в аеропортах, по-сучасному, чинно і зручно. Ми вже провели переговори, і перевізники на добровільній основі будуть у цьому брати участь. А хто не хоче добровільно - їм просто не буде місця на зупинці! Буде встановлено огорожу, і якщо водій автобуса захоче висадити пасажирів, йому доведеться користуватися терміналом. А якщо висадить де завгодно, як це зараз відбувається, то забрати пасажирів буде ніде", - повідомив С. Мусєєв.

За його словами, серед вимог, які висувалися до водіїв маршруток, - дотримання графіка руху і охайний зовнішній вигляд. "Основне завдання цього проекту, який є складовою впровадження в Харкові єдиної транспортної системи, - це підвищення комфортності та якості надання транспортних послуг харків'янам. Хіба можна зараз говорити про зручності, коли люди по 15-20 хвилин стоять у чергах, у смітті, а якщо дощ, сніг, їм подітися нікуди? Зараз водій особливо не замислюється: привіз пасажирів на кінцеву зупинку, пішов каву пити і не переймається, що на нього люди чекають. А ми поставили перевізникам додаткові умови: у водія нігті підстрижені, він охайно одягнений, у присутності пасажирів не курить і дотримується графіка", - відзначив С. Мусєєв.

За його словами, пересадочний термінал біля ст. м. "Холодна гора" буде відкрито до 10 серпня, в крайньому випадку - до 23 серпня, до Дня міста.

Довідка "SQ". Пересадочний термінал біля ст. м. "Холодна гора" з'єднає метрополітен і маршрутні автобуси в єдину мережу. Поруч з виходами з підземки побудують павільйон зі скляними навісами. У терміналі одночасно розмістяться 15 автобусів або маршруток. Пасажири, виходячи з метро, будуть потрапляти на автобусну зупинку. Оплачувати проїзд можна буде за допомогою карток метро.