Керівництво Головного управління МВС в України Харківської області самостійно визначить, скільки пільгових карток на безкоштовний проїзд у метро видавати співробітникам міліції. Про це 8 липня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив гендиректор КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв, коментуючи ініціативу міської влади надати співробітникам міліції право пільгового проїзду в підземці.

"Виконуючий обов'язки мера Геннадій Кернес направив звернення до органів внутрішніх справ з тим, щоб вони визначили кількість співробітників із загальної чисельності правоохоронців, яким необхідно надати право пільгового проїзду в метро. Адже є співробітники, які не беруть участь у протидії правопорушенням - водії, прибиральниці. А є патрульно-постова служба, карний розшук, "Беркут", ОМОН, які беруть участь у масових заходах або несуть повсякденну службу", - зазначив С. Мусєєв. За його словами, коли управління МВС дасть метрополітену ці списки, сесія міськради має затвердити цю кількість пільговиків. "Коли метрополітен отримає списки співробітників міліції, ми створимо відповідну базу і видамо міліціонерам картки. Кожна транзакція буде залишатися в базі, і потім метрополітен буде отримувати компенсацію з міськбюджету", - повідомив С. Мусєєв.

За його словами, про надання такої ж пільги співробітникам прокуратури і СБУ поки що не йдеться.

Довідка "SQ". Г. Кернес 7 липня на засіданні виконкому міськради заявив, що харківські міліціонери будуть їздити в метро за рахунок міського бюджету, дав доручення розробити відповідний механізм і винести його на сесію міськради. Він також доручив С. Мусєєву забезпечити міліціонерів безконтактними картками пільгового проїзду. Від міліції буде потрібно надати списки співробітників, яким за службовим обов'язком необхідний пільговий проїзд у метро.

Як повідомив журналістам начальник Харківського міськуправління ГУ МВС України в Харківській обл. Олександр Баранник, правом безкоштовного проїзду будуть користуватися "близько 2 тис. міліціонерів, які несуть службу безпосередньо з охорони громадського порядку". Списки та уся необхідна документація буде підготовлена протягом 10 днів. За словами А. Баранника, до реалізації цього рішення міліціонери будуть продовжувати платити за проїзд у метро як звичайні громадяни.

Особовий склад ГУ МВС України в Харківській області налічує більше 13 тис. чоловік.