Батько в.о. харківського міського голови Геннадія Кернеса отримував пільгову картку на проїзд у метро протягом місяця. Про це 8 липня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив гендиректор КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв.

"Пам'ятаєте, коли ми почали вводити картки для пільговиків? Так ось, до мене приходять до ст. м."Маршала Жукова" і говорять: "Ось, тато ходить, записується в журнал, ніяк не отримає картку". А він як звичайний громадянин здав документи і протягом місяця отримав пільгову картку і їздить зараз в метро за карткою. Хоча я звертався до Геннадія Адольфовича, говорив - може, батькові привезти картку додому? Він каже: "Цього якраз не треба, тому що він образиться, він такий правильний, якщо йому привезти картку додому, він вважатиме це за образу", - розповів             С. Мусєєв.

Довідка "SQ". У зв'язку з реорганізацією системи пропуску пасажирів пільгових категорій з 15 травня спеціальні службовці "Харківського метрополітену" записують номери посвідчень пасажирів пільгових категорій, у яких немає електронних карток, перед тим, як пропустити їх у метро. На проходах для пільговиків на всіх станціях поставили спеціальні автоматичні бар'єри. Прохід у метро можливий тільки за карткою або за записом. За інформацією               С. Мусєєва, на сьогодні картки отримали 85% пільговиків.