По результатам параллельного подсчета голосов в Харькове Г. Кернес опережает А. Авакова на 4,2% - председатель облотделения Комитета избирателей М. КамчатныйКандидат на посаду харківського міського голови Геннадій Кернес (за результатами паралельного підрахунку голосів на 9.00 1 листопада) отримав 32,4% голосів, Арсен Аваков - 28,2%. Про це 1 листопада в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив голова Харківського обласного відділення Комітету виборців України (ХОО КВУ) Михайло Камчатний.

За його словами, облвідділення проводить паралельний підрахунок на 180 дільницях (30% усієї кількості дільниць у Харкові). Як тільки стають відомі результати підрахунку на дільницях, спостерігач по СМС повідомляє координатору дані. Вже закінчені підрахунки голосів на 80% охоплених спостерігачами дільниць. На спецдільницях спостереження не ведеться.

"За попередніми даними, А.Аваков отримав перевагу в Дзержинському і Київському р-нах Харкова, а Г.Кернес - в Орджонікідзевському та Фрунзенському. Явка в Дзержинському і Київському р-нах була вищою, ніж в інших районах", - зазначив М.Камчатний.

За даними М.Камчатного, явка на вибори в Харкові склала 42,5%, в області - 46%. За попередніми опитуваннями, які проводилися в останні тижні перед голосуванням, брати в ньому участь збиралися близько 70% мешканців області і 12-15% - заявили, що ще не визначилися. "Низька явка виборців, можливо, пов'язана з тим, що на вибори не прийшла частина прихильників Партії регіонів", - зазначив М.Камчатний.