"Народ зробив свій вибір, і його потрібно прийняти", - заявив 29 жовтня "SQ" на прохання прокоментувати попередні результати голосування кандидат у народні депутати за 181-м мажоритарним округом (Зміївський район, частина Харківського району), самовисувнець Федір Веніславський. Як повідомляє сайт Центральної виборчої комісії, згідно з обробкою 56,48% протоколів Веніславський набрав 11,58% голосів і займає друге місце. Лідирує на окрузі Євген Мураєв від Партії регіонів (60,69%).

Посилаючись на дані спостерігачів, Веніславський повідомив, що особливих порушень при підрахунку голосів в його окрузі не було. Юридичних підстав для заперечування результатів у суді, на його думку, немає.

У той же час кандидат-самовисуванець Степан Гавриш заявив, що вибори в його 176-му виборчому окрузі (Чугуїв, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Печенізький, Чугуївський райони Харківської області) "були повністю сфальсифіковані, порушення були грубими й повністю спотворили волевиявлення виборців" . "У Чугуєві і Чугуївському районі виборців споювали на кожній дільниці. У двох-трьох машинах і наметах брало участь у розпиванні спиртних напоїв до 10 тис. осіб. У Великобурлуцькому, Дворічанському районах виборців підвозили в темний час доби. Дуже багато випадків, коли за одну годину на ділянках голосувало по сто осіб. Також у списках виборців було дуже багато "мертвих душ", - заявив Гавриш.

За його словами, результат виборів у його окрузі був спочатку визначений. "Я боровся не з іншими кандидатами, а воював із цинічною, адміністративною машиною, яка масово нехтує законом, яка підключила до цього весь підлеглий їй бізнес. Тож розраховувати на перемогу спочатку було неможливо", - завив Гавриш. Оскаржувати результати голосування в суді, він ще не вирішив. "Усі наші спроби знайти спосіб справедливого рішення в суді закінчилися безуспішно. Суди також вмонтовані до глибокої політичної системи, і вони будуть приймати ті рішення, на які їм укажуть з офісів державних адміністрацій. Вони їм повністю підпорядковані і не самостійні, тому звернення до них марно", - заявив він.

За результатами обробки 56,32% бюлетенів, він набрав 15,06% голосів. Дмитро Шенцев лідирує з результатом 60,61%.

Як заявив "SQ" кандидат у депутати за 173-м виборчим округом (Червонозаводський район, частина Комінтернівського району Харкова) Василій Салигін, він розцінює своє прогнозоване третє місце як успіх. Кандидат зазначив, що майже кожен сьомий виборець проголосував за нього (всього - близько 70 тис. осіб). За його словами, якщо не брати до уваги, що проти нього в ході виборчої кампанії працював адміністративний ресурс, вибори пройшли без серйозних порушень, і він не планує оскаржувати їх підсумки. Також Салигін заявив, що збирається продовжувати працювати на посаді заступника голови Сумської облдержадміністрації.

За результатами обробки 96,34% протоколів дільничних виборчих комісій, у кандидата від Партії регіонів Анатолія Денисенка - 50,7% голосів виборців, представника Компартії Костянтина Старкова - 14,09%, у Василія Салигіна - 13,4%.