"Фронт змін" требует отставки правительства - депутат облсовета А. Давтян Партія "Фронт змін" вимагає відставки Кабінету міністрів України. Як повідомив 28 лютого у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" депутат Харківської облради (фракція партії "Фронт змін") Олександр Давтян, це один з пунктів резолюції партії, прийнятої минулого тижня.

"План реформ нової влади провалений. Україна впала у всіх міжнародних рейтингах за рівнем свободи і стандартів життя. У той же час зростають ціни, поширюється корупція, закриваються лікарні і школи, збільшується податковий тиск на підприємців", - йдеться в резолюції.

За словами О.Давтяна, партія "Фронт змін" наполягає на створенні нового уряду, від якого потрібно, зокрема, забезпечити конституційні права громадян, прийняти закон про опозицію, припинити політичні переслідування, почати переговори з Росією і Євросоюзом про створення зон вільної торгівлі, ввести мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. У цілому "Фронт змін" висунув 37 вимог у сферах внутрішньої і зовнішньої політики, економіки, медицини, свободи слова, сфері боротьби з корупцією, адмінреформірованія та гуманітарній сфері.

У той же час на місцевому рівні облорганізація партії знаходиться в більш м'якій опозиції до діючої влади. "Не треба з будь-якого приводу говорити, що все погано. Я, наприклад, не можу назвати біле чорним. Ось наші колеги з "Батьківщини" критикують усе - і там погано, і там погано. Я ж бачу роботу опозиції в тому, щоб вказувати владі на недоліки, але при цьому і самим не сидіти склавши руки. А просто критикувати легше за все", - зазначив депутат.

За словами О.Давтяна, за три місяці роботи депутатом облради він написав близько 30 депутатських запитів. "Я займаюся конкретними справами, проблемами. Наприклад, зараз займаюся ситуацією з Будинком народної творчості, з газетою "Слобідський край". Або ось займався випадком, коли жінку "кинули" на квартиру, але нам вдалося все повернути в її власність. Тому огульно лаяти влада не треба. Претензії до неї в нас є, але можна не тільки говорити красиві слова, а й намагатися щось зробити самим", - підкреслив О.Давтян.