Представники Харківського обкому Комуністичної партії України проводять пікет на пл.Свободи в Харкові. Пікет приурочений до сесії облради, яка відбудеться сьогодні, 27 жовтня. В акції бере участь близько 30 осіб. Вони тримають прапори Компартії та плакати, серед яких - "Руки геть від пенсій і пільг!" і "Трудящим - гідне життя!".

Як повідомила "SQ" народний депутат (фракція Компартії) Алла Александровська, пікетувальники хочуть нагадати депутатам облради, що від їхніх рішень залежить, як будуть жити прості люди.

Як зазначила А.Александровська, учасники пікету також закликають переглянути низку положень держбюджету-2012. "Верховна Рада вирішила зменшувати відсоток ВВП, що розподіляється через держбюджет. Цього року розподіляється 29%, наступного буде 28%. Адже один відсоток - це 15 млрд.грн. Усі ці кошти підуть олігархам", - заявила А.Александровська.

За її словами, потрібно приймати відповідальні рішення стосовно пенсіонерів і чорнобильців. "Зараз у країні подано до судів близько 2 млн. позовів "дітей війни" і 332 тис. позовів чорнобильців, які вимагають належних їм за законом виплат", - заявила А.Александровська.